survey harga..

sekarang ni saye tengah survey2 harga barang..
barang ape??
sila lihat gamba-gamba di bawah..











tapi bagi saye tu semua mahal..

(ke..saye kedekut??,,encik zahir suke kate saye kedekut kan..huh)

bukan kedekut..tapi waras..
hehehe..
sape ade bajet lebih bolehla beli..
harga macam tu sebab die jual ikut pakej..
beli banyak2 nak letak kat mane..
saye nak bli satu je..


lagipon kalu saye ade bajet banyak tu saye nak beli peti aih..
(en zahir ade bajet lebey tak *_*)

tak berbaloi plak rasenye nak abiskan beribu nk beli pakej tuh..
saye tengah susun barang bilik untuk kakak..
bukan bilik tido die..bilik main & bilik belajar (boleh ke sekalikan??)
sebab sekarang die masih tido dengn saye & adiknye..
dan nanti bile zikry dah besar,bolehla main ngan kakak die dalam bilik tu..
(sebab bile zikry dah besar..ade adik lain pulak..huhuhu)



..bilik yang disepahkan oleh kakak..

12 tukang conteng sambilan:

ummi thaqif said...

tersusun lg bilik kakak kalu nak di bandingkan ngan bilik thaqif..

Edriena Hazelina said...

oo.. kalau kat cni kak ade je yang jual asing2. kat toys'r'us.
harga pon berbaloi la. xde mahal sangat. semua bawah RM400.
adek saye beli 1 untuk anak die.

kalau saye ade baby pon. kene wat 1 playland untuk dorang. senang ckit. xyah kuar g taman. xde la risau kene culik ke ape..

nak main ngan kawan-kawan leh panggil je datang umah.

ayoe kate xyah panggil kawan.. anak ramai. leh main adik beradik. hahaha!!!

Ena Mazly said...

tak tau lah nak cakap mahal atau berbaloi harganya..

akak beli aritu 4 barang dan harganya lima angka dik..

kalau nak tgk, nnt akak buat ntry pasal playland bebudak ni.. ehheheh...

liza said...

saya pun ada satu kat umah..beli kat giant..rm300++..dah lupa exactly berapa..kalau nak beli berbaloi..beli time ada my dear warehouse sale..tapi items dari korea/china laa..nak yg elok n mahal..brand little tikes ker..aritu punya mydear warehouse sale..ingat nak beli slide yg besar tuk wafiy tapi budget plak kureng masa tu..so tunggu dulu laa:)

Ummi said...

ade ke jual online ek€??huhuhu..masalah saye adalah x bleh nak p giant..toysrus dan sume yang seangkatan dengannye..adehhhh..sume klik2 jek..kalu cabai bawang ade juai online..sayelah orang yang akan beli dulu..hahahah

Ummi said...

kak ena..LIMA angka???
huhuhu..saye ni yang 3 angka pon survey dulu bagai nak rak..hohh..memang sah sy kedekut rupenye..betul rupenye kate-kate encik zahir itu..huhuhu..

mizzbutterfly said...

dah mcm tadikan kecik da bilik tuh cikgu..mcm mmbazir je beli set playground tuh...better main playground kat luar,,,dapat kawan barru..

Ini Blog AnakPakWahab said...

bilik inn pun ada ABC tu jugak...

hehe!

@ MaMa ALyA @ said...

lawanyer bilik kakak ngn zikry...
tak sabar mama alya nak wat bilik untuk alya jugak.. hehehe.. tapi iliknyer pun takde lagi.. ahehe...

kak ekin..sekarg ni kita main klik2 jer kan..pastu bayar je la.. ngeee.. mmg tak sempat nak pi shopping ke bagaikan.. entah2 tahun 2020 nanti ade jugak org jual cabai, bawang sume dlm tenet.. hanya sekali tekan..semua ade.. haha..

Ummi said...

mama lya: ape yg chanteknye mama..bilik tu xde ape pon.huhuu..

cik rerama:kakak tu nk p main taman hari2..x larat umi die..

Marsha~ said...

beli shar2 dgn member lah... boleh bagi2.. hehehehe

Ummi said...

gud idea tu marsha..tapi, xde sape pon nak beli..marsha nak?heheh

JOM SHOPPING!!