beli jugak akhirnye!!!

salam..
macam biase..hapdet pepagi buta..
sangat la gigih..

sebelum ni dah penah masukkan entry pasai survey harga..
dan akhirnye..

ini lah die benda yang dicari-cari!!
kire cam mini sliding la..
untuk kakak main dalam rumah..

harga..
ooo..pada saye..boleylaaa..
tak mo gtau sini..
nanti ade orang kate.."ha!!rm...? kat ......lagi murah!!"
huhuhu..xmau ade elemen-elemen penyesalan disitu..
tapi rasenye dah ok harga nye..
banding dengan harga survey di internet mau pon harge yang di bg tau dek kengkawan..
padan ngan rupe nye..
dan paling penting,kakak dah tak tarik tangan uminya p taman petang2..
tapi takut gak nanti die dah boring cmane..
ke taman jugak la jawabnye!
sekali sekala takpela..jangan hari2 ye kakak!

nampak x ada buai kaler hijau tu?
kat belakang pengadang kaler merah tu ade button..
tekan je,berbunyi la lagu..
ade net basketball juga di hujung sebelah lagi..



bilik kakak pon dah nak complete..
wekend ni boleh clear sume kot..
legaaaa...
p/s: semalam en zahir dah sampai chita..malam tadi die kol sat je..ramai yg Q katenye..insyaAllah subuh satg die kol lagi..jadi..alang2..takyah tido..tunggu je encik zahir kol..

22 tukang conteng sambilan:

tinie&thahir said...

wah cantik!!
berape yek?
dulu my hubby nak belikan gak tp kat gelunsur tak ada tangga cam bahaya tuk thaqif.
yg nie ok je ada tangga.

Ummi said...

tini@kak tini? heheh..tatau umo berape..dah tanye, sy jawabla..rege asal rm 590..dok bertawar2 dapatla 530.
eh,kalu x de tangga cmane nak naik?
kalu gelungsur saje rm380(rege belum tawar)

Ummi said...
This comment has been removed by the author.
Marsha~ said...

seronoknyeeeeeeeeeee.... daddy si qila lama janji nak belikan benda ni, tapi dah tak sesuai kot qila nak naik lagi sbb buai tu dah tak muat utk dia.. cantik wallpaper dinding tu, beli kat mana ek?? ke buat sendiri?? cantiklaaahhhh...

.ArianiAizat. said...

Wahh beshnya ada playground dlm rumah :)

ummithaqif said...

shikin
yg kita org usha tu rendah jek..ada buai cam tu gak,memang kat gelunsur dia tk buat tangga sebab tu rendah kot..ok tq hehehehe.

w|cKa` said...

cantiknya wall sticker? mana beli? nak jugak.. nak beli utk bilik baby..

Ummi said...

marsha: aritu beli kat xpo konvo..tapi semalam tengok kt kedai pon ade..murah lagi lak tu!!
try la survey kt supermarket..mesti dah ade..banyak design..pilih je..senang plak tu nak tempek n x kotorkan dinding kalu kite tanggalkan.

Ummi said...

nani : boleyla plan dari sekrang ..bilik untuk beby nanti..

Ummi said...

wicka : izan meh balik jitra meh..pehtu beli kt changlun..hihihi..try cari kt spr market..tah2 pasar malam pon ade..wall sticker ni macam baru dipromot jek..produk china..baru2 nak nampak la kat kedai..

Erin Rashid said...

ekin, kalo aku beli ni
mana plak aku nk sumbat?
tak muat la umah aku
kecik je!
lagi 1, kalo aku beli kene ada buaian 2
ko paham2 la
aku kan ada anak 'kembar'
huhuhu..!

lily lotus said...

mmg best dpt benda ni. masa 2 heroes ly kecik ada beli jugak. sampai skrg masih elok lagi tp diorg dah taknak main sebab masing2 dah besar tinggi. simpan utk adik diorg jerlah..hehhee

i n n z c h u b b y said...

wah!!!

bestnye kakak...

tetibe inn rase cam nak jd budak kecik balik...

hehe~

reen-not-green said...

one word: WOW!!!

Ummi said...

erin : hang ni bg komen mcm cek suh hang p beli plak..tapi..sape ?kembar?
mane?
tatau pon?
ko preg ke erin oii??

Ena Mazly said...

ehehhehe.. akhirnya... seronok lah si kakak dapat main slide ngan swing tu ye...

haah lah kin, comel lah wallpaper tu.. sesuai dgn bilik budak2...

mizzbutterfly said...

nak jadi anak cikgu la...besh je..dpt playground dlm umah kan...

ourLOVEternity said...

senangkn ade playground dlm umah..xyah rsau kes culik2 yg slalu terjadi kat tmn permainan..xyah rsau xde ms nk bw anak2 main kat tmn.pastu xyah rsau ade nyamuk aedes ke smut ke ape2 yg bhaya mnunggu..huhuhu...ade ciri2 ibu mithali x??

Ummi said...

kak ena : kiut je kan..murah pulak tu..ape lagi..grab n tempek!

cik rerama..adoii..nak jadi anak apenye..dah boleh buat menantu ekkeke..

zu : ciri-ciri memang dah ade..bile beby nk ade nih..hiii

ez@ said...

kakak,auntie za nk main sekali buleh..??wah sgt besh la...ujan2 pun leh g playground...nnti zikry pun leh joint kakak main..

w|cKa` said...

wekend ni nak balik jitra.. nak pi cari la wall sticker camni.. suka gile la.. nak beli brg2 utk hias bilik baby b4 peroi balik.. nnt baru syok wat keja sama2.. b4 ni beli wall stiker utk dining area.. tp peroi yg pasang sbb tgn dia kemas sket wat menda2 ni.. kalo sy pasang mau tekoyak menda2 ni.. huhu

noradzlina.kamdani said...

cekin dh mcm tmn mainan kt nursery plak hu hu hu mesti adlina mabuk main kn

JOM SHOPPING!!