parcel lagi..


hari ni p post opis..
untuk pos parcel lagi..
macam biase..penerima nya adalah encik zahir kesayangan saye..
insyaAllah akan sampai Bintulu hari selasa ni..

ada orang tanye soalan cepumas ni pada saye..


"ko ni hari2 hasben telepon..tiap kali die sampai bintulu ko antar surat..die pon antar surat kat ko..mende nye yang korang sembang hari2 ek?mende pulak yang korang tulis dalam surat?"


waaa...soklan..tepuk!tepuk! untuk madam X..


jawapannye??

saye buat macam2 mende dalam 1 hari..
sume mende tu saye cite kat encik zahir..
encik zahir tadah telinga jek..


anak pon dah 2..
macam2 mende boleh cerita kat ayahnye..
supaya ayah tak miss ape jua perkembangan anak2 nye..
selalu record video budak 2 orang tu then hantar kat ayah nye..
sampai ayah kate "baru 2 bulan ayah p..kakak dah pandai macam2.."
(saye sangat tersentuh hati bile encik zahir cakap gitu)..ayah rindu kakak ek..
kami sume pon rindu ayah jugak..
elok2 keje ye ayah..
kami sayang ayah!!!!

video

dah lame x buh video dlm blog..

so, upload video ni..

babak : membaca doa sebelum makan

pelakon utama : adlina amani (1y 7m)

tajaan prop: bowl oleh auntie nani

make-up : adlina..herself (serupa tepung gomak..)

background audio : umi(high pitching..abaikan)

4 tukang conteng sambilan:

Erin Rashid said...

beb
aku tau ko yg buli kakak
letak tepung bnyk2 kt muke
ha siap ko!
aku report kt en.zahir
muahahah

liza said...

syikin,saya ni kan..tak pernah pos surat or brg kat hubby..cuma last week baru ada pos brg ke bintulu sbb kapal dia ada naming caremony kat sana..

kalau kapal chemical,diorg selalu masuk port singapore..so mmg kitaorg takderlaa pos apa2..best gak kan bila dapat pos2 ni..huhu tapi pasni takleh gak..kapal hubby jalan US

Ummi said...

erin : hamboi2..mane ade buli kakak..ni umi mithali nih..hahah

liza: p us??alalllaaa..jauhnye..cmane plak nak kontek tu..satelite phone je la ek?

cik zatil said...

so sweettt baca doa makan
sebelum makan..

kecik-kecik dah pandai
make up neh...

semoga ummi n anak2
hepi always! :)

JOM SHOPPING!!