PTK dan Puding Roti marble

assalamualaikum..

semalam saya exam lagi..
exam PTK..
kali ni di SMK Bandar Baru Darul Aman..
sebelum exam sempat lg bersms dengan en zahir..
semangat nak jawab sebab en zahir mendoakan dr jauh..
huuu..sob...sobbb..
lupa plak nk catat dlm entry sebelum ni..en zahir sampai Chita 15 okt..Jumaat..
kira mase sms tu kapal dah nak keluar balik Bintulu..

haihh..
macam biasa la..
banyak yang ditembak jawapan tu..
maklumla, jawapan depan mata..
lagipon soalan yang ditanya TERsangat Amat TAK RELEVAN..
huhuhu..
sedih tau..
tak adil langsung..
mane la saye tau ujian SEGAK tu ape..
mane la saye tau tah ape-ape pasal PJK..
kira macam orang suruh kita buat roti canai..padehal kite tau buat kek jek..hahaha
ye la..dua-dua tu memasak..
tapi bukan masak menda yang sama bidang kita..jenuhla..
haaa..kan dah membebel..
elok sangat la Tok Najib mansuhkan PTK tu..
macam tak telus jek..
eleh..cakap je kan..
sok-sok dapat 4-4 senyap jek la tu..huhuhu

kakak n adik semalam kene p sekolah la..
terpaksa hantar p kelas tambahan..
umi sampai rumah dah pukul 1..
so, alang2 lepas zohor je la amik dieorang..

masa amik tu, adik tengah tidur..
punyela khusyuk tidur..didukung tak sedar..siap sambung kat rumah..
 si kakak pulak..ala-ala mengasuh la kan..
biase la die..
padehal die pon dah ngantuk tu..
kusyen atas adik tu kakak dia punya kerja..

tak sampai setengah jam..kakak pon lena sama..
siap peluk tupperware kuih bakar tu..
kakak memang suke..
kebetulan masa balik PTK singgah kedai & nampak kuih tu..
terus teringat kat kakak..harusla beli kan..


********************************

Bila anak-anak tido..
masa ni la umi nak masuk dapur..tiba-tiba teringin nak makan puding roti..



oowwhh..
kenapakah rupanya kurang cantek??
hahahah
ni la namenye masak dlm keadaan kelam kabut..
nak blend pon takut..
takut dieorang terbangun..
hahaha..
masak2 macam buat salah pulak..





8 tukang conteng sambilan:

Masrini Karim said...

pn syikin...
ujian segak tu khas untuk pelajar sekolah..
mase zaman kita dulu..
Ujian Daya Tahan Asas Fizikal..sekarang depa dah panggil SEGAK..
hihi....

Izan said...

rajinnya ko memasak la syikin....
aku yang tak da anak ni pun nak memasak kekadang malas. tp semalam blogwalking terjumpa gak resepi pudding roti. tetiba teringin nak buat. tgk ko da buat dulu,ko buat aku lg teringin nak makan. pos skit boleh... =)

..chenta hatiku.. said...

pn syikin..
sdpnye kueh tu...
rase mcm nk blik umah pulak sruh mak buat..hihi

Ummi said...

@Izan
alololo izan..tah2 hang buat sendirik lg sedap..mane dan nk pos..Itali wehh!!belum sampai alor star hancus sudah..hahaha

Ummi said...

@..chenta hatiku..
anyza..kmns ke dulu?sy dh folo..tp x dapat nak masuk dlm list lg..tah ape kene tah..keep in touch ye!!

Ummi said...

@Masrini Karim
huhuhu..ketidak acian di situ kan..mane la tau..cuba kalau die tanye term kt matrik..then suh cikgu jawab..same la kes nye kan..huhuhu..

Melati Qistyna's Mummy said...

hehe, kakak oh kakak....

kin, akk dh try wat puding tu dl, cilok resepi kt blog kin la... akk je yg suke.... hb ngan ank x wape nk mkn...huhu

Ummi said...

@Melati Qistyna's Mummy
hahaha..jadikla..jangan akak pon buat..tp akak pon tak suke kan dah jadi membazir tu..heheh

JOM SHOPPING!!