selamat jalan ayah..selamat berlayar..

assalamualaikum..
pukul 10 malam tadi,saya dan kakak menghantar en zahir ke stesen bas..
adik tinggal dengan tok..
hujan hari ni..macam tau-tau saja mood nak berpisah malam ni..

kakak mula-mula macam ok..
ayah pesan..

esok kakak p sekolah ye..jangan nangis tau..ayah tak hantar kakak p sekolah esok..umi yang hantar tau..

kakak diam saja..
ayah nak salam pon kakak tak mau..

umi salam ayah..dan dapat ciuman kaseh sayang ayah yang terakhir..
sangat mengada-ngada bila ayah cakap kat umi jangan nangis tau..
huwaaaa..tak pernah lagi tak menangis bila hantar en zahir..

ayah naik bas je..kami pon balik..
aduhhh..
kesat-kesat air mata..
kakak tengok saja umi..
sampai di tempat parking..ayah kol..
untuk cakap lagi bubbye & i love u..

bila umi dukung kakak nak masuk rumah..
umi tanya kakak,ayah p mana?
kakak jawab "ayah naik kapal"
"ayah kerja"

bagus anak umi..
kakak tak menangis pon..umi yang lebih2 kan..

bila masuk rumah..
tok tanya kakak ayah p mana..
kakak ulang jawapan yang sama..

TAPI..

bila masuk bilik..
tiba-tiba kakak sebut.."ayah..ayah"
umi terus kol ayah..
bila dengar suara ayah..kakak nangis..
dan umi apetah lagi..
kesian kakak..





video

hati ibu mana yang tak sayu..




15 tukang conteng sambilan:

mizzbutterfly said...

cikgu..sedih bangat ini entry...menagis da saye ni..huhuhuhu..ya ampun..

xfatynx said...

kak ikin, tatau nape tapi saya pun cry ni. Sobs :(

Anonymous said...

hye kak ikin..sedih sgt bile bace blog awak ni..saye nnt entah mcm mane hubby nk naik kapal..anak plak makin manje ngan ayah die..be strong ye kak...-aqila-

Melati Qistyna's Mummy said...

sedey nyer akk bc n3 kin nie... nanges dh..huhuhu... smg kin tabah yea demi ank2...

ummu luqman said...

sedih.. terasa2 dalam diri.. cemana luqman dah besar nanti. mesti tercari2 ayahnya juga.. :(

ayu aziz said...

huuuu sdeyh nye entry nieh cikgu... sdey tgk kakak mnangis.... ;(

hanny maness said...

kak, hani pun nangis sama tgk kakak nangis.
akak kuat yea. kuat utk adik & kakak :)

dieha said...

kak..sedeynya....saye takut lalui saat camni..

Ena Mazly said...

kin,

Sayunya hati seorang ibu bilamana si kecik menangis mencari ayah kesayangan...

Ikin sabar dan terus tabah ye... Demi anak-anak kin kene terus kuat...

Kami semua sentiasa ada berkongsi suka dan duka...

@ MaMa ALyA @ said...

kak ekin..sangat sedih..dah bergenang air mata ni tgk video tu.. huhu..be strong kak ekin.. cant imagine kalau time nurul yaya dah pandai cakapkan.. tanya papa dia.. alahai. sayu sangat..

Ummi said...

mizzbutterfly..xfatynx..aqila..kak abby..kak mas..ayu aziz..hannymanes..dieha..kak ena..nurul..thanx..jgn sedih untuk saya..senyumla supaya saye pon senyum juga..

Marsha~ said...

adushhhh... menyesal masuk sini.. dari aritu mmg tanak masuk.. kan aku dah nangis!!! sedihlah.....

Ummi said...

@Marsha~
menyesal dulu pendapatan..nyesal kemudian..hadeh..nangislaa..

sukahati said...

entry ini mmg sedih :(

Anonymous said...

saya nagesss..sedihnyeee...bf sy naik kapal jugak..waaaaa :(

JOM SHOPPING!!