semuanya -spoil- belaka..

assalamualaikum..
agak lembap mengupdate ..
en zahir ade di bintulu sekarang..
jadi..sapela blog ni kan..-opp..blog..jgn merajuk..

lagipun entah kenapa line broadband tiba-tiba jadi sangat menyedihkan..
tiada signal 3G berlampu biru itu..
hanya yang ada signal lembut sopan berwarna hijau..
bermakna lembut sopan juga la untuk mengakses internet..
keciwa di situ..

tambah-tambah mengecewakan..
pabila hilang signal 3G..
maka tidak termakbul lah impian hendak bervideo call dengan encik zahir..
bukan kesian pada umi..
tapi pada kakak..

hari pertama ayah anchor..
24 okt 2010..
masih boleh bervideo call..
tapi biasala si kakak..malu-malu..menyorok..ayah cakap pon buat tak tahu..
si adik pulak kehairanan dan kerjanya nak menekan butang-butang pada nset itu saje..
kagum dan hairan agaknya kenapa ayah dalam peti kecik tu..

tapi semalam..
tiba-tiba kakak pegang nset..dan suruh kol ayah..
aduyaiii..
bila dapat kol..
kakak marah-marah..
nak buat ayah!nak buat ayah!..
maksudnya dia nak bervideo call dengan ayah..
bukan hanya dengar suara ayah..
aduiii..apakan daya umi kakak..
kalau boleh p panjat mana-mana tiang nak cari signal 3G..harus la dipanjat..


pagi tadi masih tiada signal 3G..
sedangkan malam ni kami akan bertolak balik ke Perak..
yang sudah sah-sah memang takde 3G..
kesian kakak..

dan tambah spoil hari ni..
ape kena laman web UUM ni??
learning zone tak boleh bukak..
portal tak boleh bukak..
kan dah tak pepasal saya membebel..


ngeeeeee...........


sabar..sabar..sabar tu kan separuh dari iman...

13 tukang conteng sambilan:

iva saionji said...

sabar..sabar..hehehe...selalunya camtulah sis...bila kita perlukan sesuatu mesti ada sumthing yang menghalang..but mayb ade hikmahkan...

Marsha~ said...

pakai celcom ke??? rasanya celcom lately mengada taw.. kat rumah sy pun sama.. hijaaaaaauuu je.. sedih sgt nak skype dgn daddy takleh

isteri encik zahir said...

iva..itulah kata penyejuk hati..pasti ada hikmahnya..

Ciklinn said...

huhuhuhu banayk2 bersabar yerk... itulah yg selalu menyebabkan kita rasa lemauu jerkan nak berblog....hahhaa

Said Saiful Fazli said...

saya dah balas komen anda di blog sy
tq.

noradzlina.kamdani said...

oh g marking eh? epi marking n epi olidey....akk sok jaga exam dh...almaklumlah PDT

lily lotus said...

teruskan bersabar :)

Melati Qistyna's Mummy said...

uhuuu, cian kakak :(

Ummi said...

@Marsha~
oowwhh..memang celcom tgh buat perangai rupenye ye..

Ummi said...

@Ciklinn
lemau macam mane pon nk kene gigih jugak updet ciklin..tegar la kunun..huhuhu

Ummi said...

@noradzlina.kamdani
owwhh..tak p kali ni kak lin..thn depan pulak la..kasik can org len..hehehe..sem 1 paper banyak teori kak..malas nak juling2 mate bace.huhuhu

Ummi said...

@lily lotus
itu memang seharusnye lily..centek gambar awak pakai gaun kembang tu..hehehe

Ummi said...

@Melati Qistyna's Mummy
tunggu next trip nampak gayenye kak..

JOM SHOPPING!!