nasi hujan panas...

assalamualaikum..
entry dari dapur lagi..
menu semalam agak spesel..
kalau agak lain dari menu biasa rajin sikitla nak update kan dalam "muzium" ni..
semalam en zahir kate nak try buat nasi hujan panas la pulak...
so, tengok je la hasilnya..

taraaaa.....

en zahir tertuang kaler merah terlebih sudaaa...
tak nampak sangat kaler hijau kuning nye..
(takde kaler kedah la b...)

ni menu dah siap..
ada ayam masak merah..
kari dalca juge..

dan semalam saye baru tau..
pepedom itu boleh masuk saje dalam microwave..
tak perlu goreng ye puan-puan..
oil free..
kesian kat saye..
baru tau..
huuuuuu..

ni semua encik zahir yang buat..
saye jadik tukang makan saje semalam..
lepas masak siap boleh p berjalan rumah orang pulak tu..
next entry la cite..
hiii
ilebiu la b!!!
(^_^)









13 tukang conteng sambilan:

ummu luqman said...

macam nasi pink lak rupanya ye.. rajinnya en. zahir.. puan syikin tolong masak tak..? :D

~~Ciklinn~~ said...

ni feveret incik aisy tau... kalau mkn bertambah2 dia.. hihihi

ok apa.. comeii jer kaler nasi tu...

Ummi said...

@ummu luqman
ala kak mas..sudah tahu bertanya pula..hiii..kan dah gtau..saye tolong makan jek..kekekek

Ummi said...

@~~Ciklinn~~
tu la..setakat kaler tu takpe..len kali boleh adjust..yang penting rase die sedap..patut sangatla kalau jadi feveret insik aisy tuhhh..

Melati Qistyna's Mummy said...

heee, asek msk best je incik suami yea... best3x.. :P nk sefinggan

i n n z c h u b b y said...

wah!!! pandainya incik zahir wat nasi hujan panas...

terliur inn tengok...

Ummi said...

@Melati Qistyna's Mummy
tu la keje die mase cuti ni kak..masak jek..owhhh..sangat bahagia..kihkihkih..

Ummi said...

@i n n z c h u b b y
alalalla...terliur pulak dah..ehehehe

ZuRaNaI said...

haihh..rindu makanan org kpal..hukhuk

i n n z c h u b b y said...

kak ikin,

inn ada tagged akak untuk join contest happy moment...

kalo akak free, akak join la ea...

tiada paksaan...

noradzlina.kamdani said...

sedapnye zahir msk....

Ummi said...

@ZuRaNaI
rindu makanan orang kapal ke..rindu kt orang kapal??hiii

Ummi said...

@ZuRaNaI
rindu makanan orang kapal ke..rindu kt orang kapal??hiii

JOM SHOPPING!!