Spesel entry..pra anniversary..

tak lame lagi Mr & Mrs Zahir akan celebrate 2nd anniversary..

so,sajela umi gatai tangan masukkan dulu entry pra anniv..mengenang kisah dolu2..hiii..ape ade dengan gamba di bawah ni???


Gamba 1..sampul surat biru

Ni adalah surat pertama yang en zahir anta pd cik norasyikin(mase tu cik laa..)bertarikh 4 februari 2003..sile la kire dah berape tahun ye..surat ni di pos dr Korea..mase tu en zahir belayar dengan Puteri Nilam..ni kire ala2 pen pal la..tak sangke akhirnye si penghantar surat ni jadi suami pn Syikin..padehal mase tu kawan2 je..tulisan en zahir dari mule2 dulu sampai sekarang (dah ade 1 box surat)..tak penah berubah kan..hiiii

Gamba 2..Chang Sin..Mitsubishi Electric..

Ni plak adalah lokasi bersejarah. Pertemuan pertama yang tak disengajakan..kalu x silap tahun 2004 kot..betul ke sayang??huuu..n mase tu name kedai ni bukan Mitsubishi..tapi Sony..cik Syikin jumpe en zahir bukan sorang2 tau..tp ngan kawan2 (termasuk arwah k.long). Mase tu baru menghabiskan duit kat Pasar Malam Changlun..

Gambar 3..nset pertama prezen dr buah hati..

Yang ni sejarahnye tak lame..dapat mase tahun 2007..sebelum en zahir pbelayar..saje gamba tu 'mendung' sket..sebab dah kronik nset tu..dikerjakan dek kakak..sayang gile kat nset tu..banyak tul kenangan..hiii..tp boleh pakai lg la..

Gamba 4..jam..(tau kan tu gamba jam..hee)

Jam ni adalah besde prezen tahun 2007..of kos la dr en zahir..bateri dh kong kot..nti2 la umi ganti baterinye ek sayang..

saje masukkan mende2 ni dalam blog..manela tau 1 hari nanti hilang ke..kurang2 ade la tempat nak di tengok balik kan..sume tu kan kenangan..banyak lg mende yg jadik kenangan..tp tah la cam malas nk uplod..huu..sket2 dah la kan..

p/s : 8 hari lagi...

posted on 071009

5 tukang conteng sambilan:

ZiLoT said...

hehehehhe,,btol jugak kan wat entry mcm nih,,at least nnti bile brg2 tuh dh rosak ke,ilang ke,,ade gak kenangan nk tgk gmbrnyer lg,,huhuhu~!

hepy becoming anniversary kak!~ :)))))

Edriena Hazelina said...

ala kak.. mmg da jodoh akk dengan die.. sbb 2 w/pon singkat je mase bercinte.. pas2 kawen.. tp.. b'cinte pas kawen lagi sronok kn?? hehe..

sy paling ske entry nie. sbb t'ingat kat ayoe. atoi....

Umi said...

zilot : elokla buh ape je kenangan dalam blog cik zilot..bayangkan seploh tahun lg..huuu..banyak tuh kenangan..

syma : sangat sonok..sampai skg pon rase cam kapel jek..hiii..padehal anak nk 2 dah!!

lily lotus said...

citer laa detail lagi..syokness tau..hehe

Umi said...

huuu..takle lbey2 lily2..sket2 sudahla..kang org kate syok sendirik..hahaha..biarla kan..blog sendiri..cewah..hiii

JOM SHOPPING!!