Sanggupkah saye ???

Pagi tadi ketika sedang breakfast dengan K. syidah di kafe..dapat kol dari PEK.


PEK : Syikin,saye nak bgtau pasai rumah yang u apply tu..

Syikin : Nape puan?

PEK : Kak Yana dah survey..umah tu teruk la..n die estimate dah..kurang2 amik mase 2 bulan nak repair..

Syikin: haaa??..2 bulan..aduih..lamenye..

PEK : tu la..i rase better u try kol kak chik utk tanye ade tak sesiape yang dok level rendah sket yang nak pindah..

Syikin : Kalu lagi 2 bulan maunye sempat sy deliver dulu..Pn emilia..ape2 pon sy tetap booking rumah tu ye..

PEK : ok2..memang sy dah reserve kan utk awak..

Syikin : tq..


tu la lebih kurang dialog antara umi ngn Pn emilia..sekarang ni umi ngn kakak dok kuarters KMK..level 3 tuh..hari2 la dok naik turun tangga..then dapat tau ade 1 family nk moving out..umahnye 1 blok dengan nursery n groundfloor plak tuh..umi cepat2 p booking..memang dah dapat..tp masalahnye..umah tu banyak rosak..so,KMK nak repair dulula seblom umi pindah masuk..yang sedeynye..kene tunggu 2 bulan lagi..SANGGUPKAH SAYE??


Beby dalam perut dah 7 bulan..kakak plak sah2 memang kene dukung la nak naik tingkat 3 tu..umi semput jgn cakap la..


hmm..tgh berkire2 ni..larat ke tak..ade 3 minggu lg keje..pastu cuti sem seminggu..mybe 2 mgu pas cuti sem huby balik..boleh x umi bersabar sket..bleh ke?blehhh keee..huuu..saye pon tatau..

Moga2 umi sehat dan diberi kekuatan utk naik turun tangge..xpadan rasenye nak pindah randah..bile la pondok kasih sayang kami nak siap nih..huuu..sayangggg..cepatla balekkkk!!!

5 tukang conteng sambilan:

Erin Rashid said...

sian kt ko..
teringat aku naik turun tangga masa tinggal kt german dulu
mmg azab beb..
masa tgh ngandung, dlm pantang baru blk dari ospital, dah ada anak pon ye..
turun naik dokong camimi

Mama Qiestina said...

syiaaaaanye syikinn..dah la preggy dukung baby lagi..

hati2 tau..
btw bile hubby balek?
time bersalin nti ade x?

Umi said...

erin : hanye orang yg dah melalui je yg rase kan erin..huuu

mama qis : huby balik end nov ni..bersalin nti insyaAllah ade..dah suh beby tgu ayah die balik baru kuar..huuu

Izan said...

sabar2... bnyk dugaan kalau mengandung suami jauh ni. kalau aku??? ntah la sanggup ker??

Umi said...

izan : kadang2 bukan pasal sanggup ke x..tp dah terpakse izan..huuu..chaiyokk!!!

JOM SHOPPING!!