obsessi lagi..




assalamualaikum..


dulu pernah jatuh hati dengan sony NEX
penah catatkan di blog ni

tapi bila en soulmate offer yang lain..
haihhh..cepat jek berubah hati..lalang betul..

3 sebab Olympus PEN E-PL1 boleh menggantikan Sony NEX:
  1. Saiz & bentuk bodynya yang comel, kecil & mantap!-en zahir kata Sony Nex kecik lg dari E-PL 1..tak menarik..rasa tak syok nak pegang kot eh?
  2. Ada feature atau ciri-ciri yang sangat profesional. Sangat senang digunakan.-ni fakta dari hasil gugelan..
  3. Kualiti gambarnya setanding dengan kamera DSLR yang lain- ni yang terbaik!! tak mau pakai DSLR..besar..berat..nak bawak anak lagi..sat lagi sebok ngan anak, DSLR tah kemane kan..sudahnye snap ngan nset jugak..kan sudah membazir di situ..beli tapi tak gunapakai..





beza dari segi saiz antara Sony NEX  & Olympus E-PL 1..


 ni umi berani cakap dari segi saiz, rupa paras dan gambarnya saja la ye..dari segi penggunaan tu semua usah ditanye..saya budak baru belajar..bila gugel pon banyak lagi istilah kamera ni yang umi tak reti..tunggu E-PL1 ni dok ditangan baru boleh cakap..


ate..bila nak dapatnye b?..
hahahahah






4 tukang conteng sambilan:

noradzlina.kamdani said...

tgu la zahir balik he he he.

Marsha~ said...

dua2 pun best...... adoyaiiii.... terasa tang dslr yang disimpan kat store tidak berguna lagi.. heheheh

w|cKa` said...

sy pakai pl1 ni.. penyudahnya xbawa pon.. hp jugak jadi camera nak snap setiap aktiviti anak.. huhu

zahirian said...

kak lin..nak sekarang ni kalau boleh..heheheh

_________

sis..jangan la terasa..tu pandangan sy jek..huhuhu..anak dah 3..

________________
izan..ade ketika memang begitu la kan..dig camera yg kecik pon kekadang tak bawak..nset jugakkk..huhuhu

JOM SHOPPING!!