penuh!penuh!

assalamualaikum..


 saja nak update stok susu sekarang..
sejak dah study balik pasal 'penyusuan susu ibu secara eksklusif"..banyak benda baru yang umi belajar..
selain tu, boleh banyak dapat info bila join "kumpulan ibu menyusu' di FB.
tak tau tanya je kat wall..ramai yg boleh jawab & kongsi pengalaman..


dan sekarang dah pandai nak jimat ruang tempat simpan susu..
sebelum ni umi guna plastik -you have a baby-..harga dalam rm29.90 untuk 100 keping..
dari segi harga agak murah..tp makan space nak simpan..

jadinya sekarang guna autumnz ziplock..
memang boleh jimat ruang untuk simpan..
bila google banyak blogger yg share cara nak simpan..umi jek yg tak cari..
sekarang ni semua klik-klik jek kan..
sebelum ni ada jugak guna ziplock, tp cara simpan tak betul..tak dibaringkan beg tu bila nak masuk freezer..

jadi sekarang dah reti..
ini rupa stok terbaru..




ni stok yang sedang menunggu DF lapang..baru diaorang boleh masuk..kikiki..DF penuhhh..

umi ikat dengan getah ikut batch..ada yg 1 hari 1 batch..ada yang 1 batch utk 2 hari..lagi 1 nak elak depa tergelincir..payah plak nanti nak cari ikut date dia kan..

DF yang masih sendat akibat kaedah penyimpanan yang kurang tepat umi buat sebelum ni..




ni dia budak debot minum susu umi!! minum banyak lagi la zakwan..biar cepat sket stok keluar..susu zakwan dok menuggu ..q  nak masuk DF..hiiii


 ok..nak keluar..
cadang nak berefloksologi hari ni..next week start keje dah!! oohh..90 hari ku..sedar-sedar dah nak abessss...






7 tukang conteng sambilan:

fasha amira said...

walaupun bnda ni saya xde pnglaman lg,hukhuk..
saya tetap nak komen juga disini..hewhewhew

ibu chiqamie said...

yeayy....syukur alhamdulillah.mase nani xclusively BF si amie dulu pon.,semangat sbb kite berada dlm kelompok org yg sama.sbnrnye x ssh kalau kite ade knowledge n rajin masuk forum ibu2 yg xclusively BF ni...but if xde knowledge mmg rase ssh sgt mcm nani 1st bb dulu :-) neway gud luck...progress dh bgs sgt tu nmpknye ;-D sumenye hya d hjg jari...hehee

owh neway.,nani dh jmpe buku harun din tu. pye la ssh nk cari...last2 smlm blk kg jmpe kt kedai buku kt carrrefour penang ;-D

zahirian said...

fasha..komen mu sentiasa dialu-alukan..heheh..belajar ..ilmu gak ni fasha..

-------------------

nani..betul tu..kena berada dlm kelompok yg betul..baru ade motivasi..laaa..kalau nani kirim beli je pon takpe.tp dah jumpe ok la..selamat mengulangkaji buku tu ye..bagus kan?

ibu chiqamie said...

x sure la btul ke x...warna hijau bukunye.,tjk ikhtiar penyembuhan penyakit.btul x.? yg pasti ade doa utk putus susu...hehee

noradzlina.kamdani said...

walla...sgt best tgk susunan susu tu.DF bole penuh sbb buntil2 susu umi.

zahirian said...

haah..betul la tu nani..

___________________________

kak lin..nti buat la jugak utk baby (^_^)

Melati Qistyna's Mummy said...

Hmmm, byk ketinggalan n3 kin ni, akak skang dh jrg on9, hukk

JOM SHOPPING!!