kali pertama bawa 3 anak dalam kereta..

assalamualaikum..

sebelum ni 2 orang..sekarang dah tiga..
kadar nak bergerak tu dah tak sepantas dulu la kan..
nak p beli barang pon bukan senang sejak dah ade baby
umi dah hantar zakwan ke nursery sejak ayah sign on..
alhamdulillah dia ok..pengasuh kata zakwan senang jek..takde masalah dok nursery pon.

sebelum ni kalau nak bawak 3 orang ni naik kereta,makwah kena ada sekalila.
hari Jumaat lepas, hari cuti.so, diaorang tak p sekolah.tiba-tiba SIL kol..ajak p makan kenduri.siap offer nak hantar anak sulong dia dtg rumah, supaya ada orang tolong pegang zakwan dalam kereta.
hmmm..umi kata tak payahla..meh nak try drive sendiri bawak 3 orang ni.
makwah takde..ke kedai..
konfiden tak boleh blah la umi ni kan..
alaaa..nanti menyusahkan orang..sampai bila kan?biarla try dulu

pagi Jumaat tu..umi mulakan rutin macam dulu-dulu bila ayah sign on..
ajak kakak & angah p beli nasi lemak telur takde sambal
 dengan syarat..kena mandi dulu..kak ina ok..dia memang excellent..
tapi hero yang sorang tu..si angah..ape kena nya tah..payah sungguh nak mandi sejak dua menjak ni.
nak tak nak bawak jugakla..tak larat la nak bertekak dengan dia pagi-pagi..
biarla pagi tu berlalu dengan tenang..hahahaha..


good doter kan kakak..

kakak & ummi..


angah yang busyuk tak mandi..siap bawak duit sekupang tu,..nak eli nasi lemak katenye..huhuhu




dalam tengahari, kami bertolak la ke Kg Darat, rumah MIL..
konfiden nih..hahaha

aduyaiii..asyik kena cium jek zakwan..rimas dia!

kakak ni memang nampak sayang sangat kat zakwan..gegirl la katekan..

haaa..zakwan marah dah..rambut kak ina masok idung dia kot eh?hahaha..

jangan kacau saye la!!!


nampak nih..garang tau!!


alhamdulillah ok jek..selamat gak sampai rumah MIL.zakwan bunyi sat jek kat traffic light. kereta bergerak je, senyap le dia..



Esoknya..
cewahhh..
mentang-mentang dah berjaya sekali..
nak buat lagi la kan..practice makes perfect ..
petang lepas anak-anak mandi, bawak diaorang p Trendyzs..

ha tengok..ade je tangan kak ina kan..

nasib baik angah tak berebut masa ni..pengasuh yang baik kak ina nih.

mau je pulak tu posing..macam biase..kate je nak bagi gambar kat ayah..

isk..isk..nampak jari jemari kak ina tu?

masa ni siap jem la pulak..risau kalau zakwan mengamuk..
dia kan nak duduk dalam kereta bergerak jek..

ada xciden rupanya..baru sangat jadiknye..mangsa tu pon ada lg kat situ..tunggu ambulance




ok..
itu je gambar yang ada..
buat kenangan ..biar anak-anak ingat..bukan senang nak bawak diaorang 3 orang sekali..
kalau uminya penakut alamat tak bergerak la korang 3 beradik..
nanti dah besar bawak umi plak eh!











4 tukang conteng sambilan:

Ainul Hayat said...

Salute kat kak ikin. Memang super mama. Saya pun tgh blajar drive. Manelah tahu kalau ade rezeki ber"baby", senanglah nak bawak gi klinik ke apa...sebab asben kita bukan slalu ade kt umah...huhu

noradzlina.kamdani said...

ye..klu takut sampai bile x lepas nk bwk ank3 kua g jenjalan ms ayahnye sign on he he he
xdpt dibayangkan kak lin nk handle 3 org lps nih..syaza pemalas bangun pagi...histeria kak lin setiap ari...

zahirian said...

ainul..
wajib tau bawak kete.ape2 hal senang..susah kalau kite sentiasa nak harap kat orang..ingat..wife pelaut mesti berdikari..cewah!iklan penaja..huhuhu

______________________________

hahaha..selamat menempuh dugaan itu kak lin..kurang2 ikram n syaza besar dah..tp ye la kan..dah besar, ragam cara budak besar pulak kan..

Vitamin Cergas MMK said...

baby car seat ni jenama ape ye?

JOM SHOPPING!!