apa hebatnya TF?

assalamualaikum..


erkk..
tetiba nak buat entry pasal Tutti Frutti..
1st time p tadi.TADI okeh..sangatla fresh entry nih..
selalu je tengok orang dok update diaorang p TF di FB mahupon blog..
so, berasa excited jugakla nak cuba kan..sedap ke?
memandangkan kebetulan ada urusan di Jitra tadi..mengambil kesempatan la untuk singgah di TF yang baru dibuka di Jitra..

sambutannya agak menggalakkan..
sebab umi & makwah sampai dalam jam 12tgh..orang tengah dok beratur menunggu..
tokey baru nak bukak kedai..

dan umi pon tumpang q sekali..sambil kepala dok fikir-fikir nak amik perasa ape eh..
amik pon cup dia yang paling kecik..nak mencuba je pon-kununnye-(diet!!)


i was here


TAPI..
kalau ditanya..
dengan penuh jujur nak kata..tak berbaloi!!
serius..
aiskrim nya takde yg spesel pon?same jek dengan aiskrim biasa..
Topping? errr..tah la..
makan tadi pon dengan -seribu sesalan-
p piza td pon takpe.kenyang perut..

ermm..kalau diofer p lagi..umi takmo la..
kalau p sekeret resipi..mahal jugak kan..tp kita sendiri boleh rasa perbezaan & kesedapan kek dia..
bayar lebih sikit pon takpe..
tapi untuk TF ni...

entahla..
selera orang tak sama kan..



 sekadar berkongsi rasa..





7 tukang conteng sambilan:

noradzlina.kamdani said...

kak lin dh tahu mahal tp mmg xde teringin nk g TF pung...

Melati Qistyna's Mummy said...

anak akak suke jek masuk sini, sbb dia bole sesuka ati jek nk boh ape... makpaknya yg membayo yg sakit ati, haihh

sesekali boleh la melayan dia, selalu2... nehi2... hehehehehe

ibu chiqamie said...

stuju...x ler sdp sgt pon.hahaa

zahirian said...

kot tetibe org mengandung mengidam..mane tau kan kak lin?hiiii

___________________________

errkk..mujurla sy tak bawak anak-anak td kak abby..sanggup sy beli 5biji cornetto je kat diaorang

________________________________

nani..terima kasih kerana menyokong saye..hahahah

ez@din said...

honestly kak..za x pnh pun mkn TF nih...tingin gak nk try...tp kat ganu nih just ada kat Kuala Ganu jer..jauh tu..tu pun baru buka...mahal ek?mcm buskin robbins ke?BS pun x pnh mkn..hahahaha..sy mkn eskrim msia jer..yg batang tu..mak selalu buat perisa asam boi...sedaaappp...=)

Ainul Hayat said...

perangai kita cam lebih kurang je kak...hehehe...

zahirian said...

za..BR pon akak x penah try..cam teringin..selalu ada kat RnR..tp xde nampak cop halal..x berani la..

__________________

ainul..serupa eh?hahaha..

JOM SHOPPING!!