dari umi untuk zakwan..

assalamualaikum..

terjumpa gambar ni di FB
sangat menarik..dan memotivasikan semua ibu yang menyusukan anak sepenuhnya..

teruja...



tengok saya..minum susu umi jek..membesar dengan sihat dan gembira..tak banyak ragam..


ni stok terbaru..belum dipindahkan ke deep freezer
sebenarnya, lepas pam tak boleh terus letak dalam tempat beku nih.buh di tempat tak beku, yang kat bahagian bawahla.bila dah sejuk boleh la pindah naik atas..pehtu umi transfer p DF plak.banyak stesen susu utk zawan ni.hiiii


yang ni lagi..

sebenarnya pakai plastik  -you have a baby- ni memang jimat dari segi kos.tapi dari segi ruang penyimpanan adalah agak tak sesuai.tambah pulak umi ikat pakai getah.ini akan menghasilkan stok susu yang gemuk-gemuk sekaligus mengurangkan ruang penyimpanan kan.habis plastik ni nak guna ziplock je la.senang.dah gugel, jumpa banyak blog ibu-ibu lain yang buat stok susu ni.dan boleh tengok macam-macam cara nak jimatkan space simpan susu.

hari tu ada entry pasal nak beli deep freezerkan..
dah beli..dan dah selamat diguna pun..

ni akhirnya beli..lame dah sampai ni..sebelum ayah on lagi..
deep freezer ni dipanggil upright freezer sebenarnye..sebelum ni kan umi ada google2..ada orang beli dengan harga RM750..jenis dan brand yang sama.tapi ayah beli dengan harga RM799..bila umi tanye nape tak tawar2..ayah kate..kat changlun ni umi sorang jek beli peti aih ni sampai tokey tu kena buat spesel order..so, takya tawar2 dah la kan.hahahaha..bertuahla tokey dapat customer yang bertimbang rase macam suami saye tuh..

ni gambar bila tah.gambar latest memang dah penuh sendat. kalau p nursery umi bagi 3 bungkus bekal untuk zakwan..tapi dalam sehari umi dapat dalam 6 bungkus.double!

moga rezeki untuk zakwan ni berpanjangan..sempat sampai umur dua tahun..ameen..






5 tukang conteng sambilan:

Ainul Hayat said...

Rezeki zakwan kan kak. Camne blh byk susu ye kak? Kena makan apa2 ke untuk hasilkan byk susu?
Sekadar bertanya, untuk persediaan akan dtg...:)

zahirian said...

alhamdulillah.memang rezeki zakwan la kot.takde makan ape2 utk banyak susu.tp dalam pantang guna nona roguy.tak tau la efek dia ke ape.

dieha said...

Nonaroguy pytonatal utk menambahkan susu..

dieha said...

Nonaroguy pytonatal utk menambahkan susu..

noradzlina.kamdani said...

perghhh bg bekal 3 stok dpt balik 6 stok...cayalah.

JOM SHOPPING!!