TERjatuh cinta..

assalamualaikum..

tetiba TERjatuh cinta dengan Sony NEX-C3 ni..
dulu hajat di hati nak beli DSLR sebijik..
tp big boss i.e en zahir tak mo..
sebab besar katenye..(mahal pon ye kan?hiii)


sekali terpandang pada iklan nuffnang pasal kamera yang satu ni..
ciri dia yang membuat sy jatuh hati ialah..saiz kecil dari dslr..besar sikit dari compact cam..
tapi kualiti hampir menyamai dslr (katenye la kan...)

so..mungkin ini yang terbaik?
saya ni memang tak sesuai la nak usung dslr tu..
nii anak dah nak masuk 3..bayangkan nak usung anak ke4 si dslr?
mungkin kata en zahir itu betol..mana nak galas beg susu..pempes anak lagi kan..
nanti terperuk saja?

so..kalau yang ini ok lah kot ek b? (^__^)
elok2 comey je saiz dia..
kalau en zahir nak belanja..ok la..
kalau dia kata sila beli sendiri..
huwaaa..tunggu abis mengaji la jawabnya..kos mengaji tu pon dah beribu riban..
kita tak boleh dapat semua benda dalam satu masa kan..
ni kehendak,bukan keperluan..(sabola syikin oiii)
2 tahun lagi? masa tu dah keluar yang lain pulak la kot ?







nanti-nantila ye si comey..
ade jodoh kita nanti saya cari awak eh..




10 tukang conteng sambilan:

OneSimpleMother said...

akak pun dok ngayat hasben belikan GF2. tapi mcm kesian pulak bila tgk harganya. lagi pun kamera yg ada ni masih elok lagi. tapi teringin gak barang sebiji. hehehe.. yang ni berapa rm syikin?

liza said...

bagus2 kamera ni...kalau ada rezeki nak gak rembat satu:))

HaninFarshid said...

best ikin...hanin guna sony nie..kecik dr dslr and senang nak bawa mana2...and yg bestnya..nak amik gambar pun senang..gambar pun ok+clear ;) skang hanin tengah aim lumix mcm nie..mcm best gak...gambar pun cantik..

w|cKa` said...

beli la buat ez payment.. berutang xde interest.. ok la tu kan.. ikut kemampuan la nak bayar 6 bln ke 12 bulan.. kami ni mmg slalu beli pakai ez payment.. tv, laptop, kamera.. tp bg abeh 1 utang baru wat utang yg lain pulak.. huhu

Ummi said...

kak mas..yang ni 2k+ dah tentu..cuma tak tau berape ++ tu..hiii..

liza..liza kan rajin berfoto-fotoan ni..memang sesuai la ankat 1..

hanin..memang itu yg dicari..kecik dan yang penting gambar cantek..

izan..tak penah buat ez payment..n..kalau boleh tak buat kot..himpun je la sikit2..dah mampu nanti beli la..teringin tp x cukup duit gini la jadinye..berangan je dulu..huhuhu

Marsha~ said...

opis sy baru beli ni... best jugak tp sy tak suka lense dia sbb bukan brand carl zeiss.. lense dia brand sony je so performance tak berapa cun kalau malam.. beli lah lumix ke.. better dari ni

Ummi said...

iye ke marsha?thanx untuk pendapat tu..nanti boleh survey2 lagi.

ayu aziz said...

puan... saya pon tengah intai2 camera ni dengan sony NEX-5...
yang ni kalau market price tak sampai 2k. dalam 1.7-1.9 ...
nanti kalau puan dah beli bleh buat review.. =p

Mamaleesya said...

sama laaa...my hubby pun kata susah nak bawak dslr besar gabak tu. Nak pegi toilet ke apa ke sume kena kendong dslr tu nnt hehe. Kalo nex c3 ok sket

Hannan Baharom said...

saya setuju puan beli sony NEX berbanding camera dslr...sebabnya, kualiti gmbar sama ngan dslr DAN, NEX lebih RINGAN dan kecil utk dibawa bersama.. :)
cuma harga mahal skit la..hehe!

JOM SHOPPING!!