dia buat balik perangai lama...




assalamualaikum..

pagi tadi..
macam biasa bawak kakak & angah p beli nasi lemak..

TAPI..

adehhh..
ada je perangai si dia yang menguji kesabaran uminya,

si dia itu siapa lagi kalau bukan si angah..
sejak semalam dia dah "berani" nak pakai tudung balik..
dah lama wooo dia tak pakai..sejak ayah off dulu..
jangan kata pakai..nak sentuh pon tak berani..
takut kena marah dengan ayah..dengan ayah depa memang tak berani..


tapi pagi tadi..
dia dah pegang tudung tu kemas-kemas..tambah-tambah bila tengok kak ina pakai tudung
depan pintu rumah,menangis-nangis nak bertudung..
mujur masa tu tiba-tiba hujan turun..dapatla alih perhatian dia..
cepat angah..hujan dah..
lupa sekejap dia pada tudung..cepat-cepat masuk dalam kereta..

Tapi tudung tetap dalam genggaman..
 masuk dalam kereta..
mula balik la drama dia..




sebok merengek suruh umi pakaikan tudung..takde ye angah..soriii..umi takmo!


huuuuu..terus menangis (konon-kononnye)..biar umi kesian..buh tudung kat dia..sekali lagi umi buat tak tau..cakap banyak kali dah..tudung untuk GIRL saja..


sampai destinasi yang dituju..
umi beli kuih..nasi lemak..dua beradik tu tunggu dalam kereta..


 dan bila umi masuk dalam kereta....
YA AMPUN!!!





mau berposing tu yang tak menahan..angahhhhh..


dah siap pakai!!bila tanya kak ina..kakak ke yang pakaikan?
kak ina kata dia pakai sendiri...



hahahaha..geram betoilaaa...
nak jugak pakai..
kak ina pakai takpela kan..kakak?


sekali lagi dia buat uminya feeling ada 2 anak perempuan...



see la our son ayah...(^__^)




9 tukang conteng sambilan:

mama ikhwan & Ikha said...

hahaha.. ikhwan pun sama bila ikha pakai tudung.. yang letih, gincu mama pun di kebasnye.. huhuhuhu...

RULZA said...

hihi..itulah gayanya anakanda saya Umar juga...nasib baik sekali itu je..ada satu masa saya nak kluar pergi porch, dia nak ikut sama pastu menangis2 nak pakai tudung jugak..haru!!..

hihihi..betullah kita buat tu kita pakai tudung tapi anak lelaki mana pakai tudung..

sekali2 saya yang gatal pi pakaikan sebab yalah muka baby kan comel.saya takda anak pompuan lagi..sama macam angah tu..comel je bila pakai tudung..memang kena marah dengan ayahnye..:)

amal said...

haha kelakar angah.. sebab close sangat dengan kak ina kot. nak ikut je sume hehe

lily lotus said...

ekekeke lawaklah angah ni :D...sesekali takpe lagi, tapi jangan selalu...bahaya, hihihi

w|cKa` said...

kalo gitu kakak xleh la nak betudung. kalo kakak xpakai, dia xmintak nak pakai.. tgk kakak pakai tu yg dia nak ikut pakai..

Melati Qistyna's Mummy said...

Haishhh, apa Nk Jd ngan anak teruna ni, hehehehe. Sok adiknye dh beso, berubah la tu, Ada geng men bola... :)

Zakwan tu muka kacukan Kakak n abangah, atas abangah, bwh kakina, buleh gitu, hehehehe

Marsha~ said...

Hahahahaha... Adoyaaiii.... Nak marah pun tak sampai hati... Sgt comel dia posing bertudung... Aduhaaai angah.. Nasib baik ade adik boy dah.. Ade dia kwn kan.. Pasni takdelah dia nak pakai tudung lagi.... Ariq setakat ni lipstik je.. Risaaauuu.. Hehe

OneSimpleMother said...

hahaha.. lawakla zikry ni. siap berposing lagi tu.. :D

noradzlina.kamdani said...

lawak la zikry..hang tu jantan...

JOM SHOPPING!!