~mereka ke sekolah~

Kali ni nak cite kesah dua beradik ni ke sekolah..kira last week punye cerita la..
umi yang bz ni x sempat nak update sebelom ni..
balik ke Changlun hari Jumaat..hari Ahad [21 feb 10] tu terus hantar kakak n adik p skul..
walaupun umi sebenarnye start kerja balik hari selasa..
tapi saja nak tengok cmane 2 beradik tu p skul..
si kakak umi dapat ramalkan la..sure meraung buat drama air mata punye laaa..
die memang macam tu bile dh lama x p skul...
yang adik tak taula pulak kan..
hari ahad tu umi hantar kakak dulu..pagi2 kul8 dah hantar..
punye la die bad mood..tambah2 tengok adik elok punye tido..
umi x hantar la adik sekali ngan kakak..
adik tu dah siap mandi,nyusu bagai dalam kul 11 lebih baru hantar..
kakak dah ade uniform sekolah..
dapt 2 helai..die xcited sangat pakai baju tu..ade ke patut nk tido pon pandai bukak lemari die cari baju tu..nak pakai..tambah2 bile bgtau tu baju tu..ade nama die..(macam la pandai bace..heheh)..
Bila dah pakai baju tu..nampak macam seronok sangat nak p sekolah..tersengih2..siap cek beg sekolah die..dah cukup ke x..baju sepersalinan..pempes..sikat die..bedak die..towel..haih..budak2..
Ni la rupe pemandangan sekolah kakak dari luar..pagar tu dieorang baru je buat..senang sket nak kontrol budak2 bile buat aktiviti luar.


haa..adikpulak cmane??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hhaha..adik pon x suke p skul awal2..buat muke terkejut ek..pehtu nangis..sebijik cam kakak die..hari pertama..umi hantar kul 11 lebih..bajet nak amik dlam kul 4 laa..so,bg 2 botol susu je..ingat cukupla,sebab adik suke tido..sekali cikgu kol kate susu abes!!mujur la sekolah depan rumah je..cikgu kate maybe sebab hari pertama die x biase nak tido lagi..tu yang asyik nak menyusu je..
hmm..memang betul pon..hari-hari seterusnya..umi bagi 5 botol..biasenye terlebih 1 botol..
tp skang ni susu badan macam dah kurang je..haihhh..nape ek?/
sedih betul laa..




1 tukang conteng sambilan:

Ini Blog AnakPakWahab said...

lawa baju skola kakak~

siap ada nama tu...

x de tertukar nanti kan?

JOM SHOPPING!!