~1st day~

~ini kesah hari pertama saya kembali bekerja setelah bercuti panjang~

23 hb Februari..


hari pertama untuk kembali bekerja..

tapi pagi2 tu lepas je punch terus drive bawak kakak p klinik..kul 7:45 dah terpacak depan klinik..

kakak ok..sehat2 je..cuma nk kene cucuk..kakak cucuk lambat sketla pasai aritu die kena demam campak kan..dah setahun 7 bulan baru p cucuk.misi tu bukak je pintu,terus letak kad..dapatla jadi orang no 1..

mula-mula kakak kene timbang..10.6kg sekarang..lepas tu kene makan ubatpolio..

"sedap ke kakak?"

"..dap.." (padehal muke berkerut2..huuu)

lepas tu baru cucuk..menjerit tak hengat si kakak...pujuk2 baru mau diam..sakit la tu kan..asyik cakap..sakit..sakit..pastu terus balik.alhamdulillah on the way nak balik kakak x merengek..dok tengok kereta,bas segala..sampai terus hantar p skolah n pesan kat cikgu die tolong bagi ubat demam kat kakak..setel 1 hal..terus la masuk ofis..dah lama x menjenguk ke meja kesayangan..dan seperti yang dijangka..berlambak la memo dan surat serata alam..tapi paling syok..ade surat dari Jepung laaa!!! ade 2 plak tuh..harusla bace surat dulukan..sape x rindu buah hati ..

sangat seronok kalu dapat surat dari en zahir..bace berulang kali pon x boring..en zahir meluahkan kisahnye di atas kapal..n macam biase..mane2 kapal yang die naik orang akan heran sebab hari2 die kol bini die ni..sampai ade yang perli2 kate die takut bini..haaa..sampai hati cakap gitu (mintak maap balik!!)..sedey saye..en zahir kate "ape salahnye kalu kite korbankan sikit duit gaji tu (beli kad nak pakai tel satelite) untuk isteri yang dah banyak berkorban untuk kite.." terharu saye..tiap orang ade care die sendiri..en zahir kol dalam sehari pon 3-4 minit je..sebab tu boleh kol hari2..bukan bergayut berjam-jam..>>marah nii..kat orang yang perli2 en zahir saye<<

..dah..dah..sabo..sabo..

dapat jugak prezen dr kawan2 sekerja..sempena dapat beby baru..pagi tu makan biskut n minum susu je sebab x sempat nak breakfast..nak p kafe pon rase macam buang mase..sebab keje banyakkkk..hari pertama x p ngajar pon..pasal rase kepala ni kosong..huhu..so,mintak tolong kak mazni cover kelas saye..mekasih kak...time kasih jua untuk en jahaya dan en ramesh yang combine dengan kelas saye sepanjang saye bercuti..jasa mereka dikenang..

balik keje terus p kg darat..amik mak en zahir..hii..MIL saye..sekarang ni tiap malam MIL akan tido umah kami..paginye en zubir (abang en zahir) akan datang amik pulak..haihh..baiknya mereka2 ini..itulah rutin saye setiap hari kecuali bila weekend..hari ni hari pertama saya memang tinggal betul2 bertiga dengan anak2..sehingga jam ini...semuanya lancar je..boleh goreng bihun untuk breakfast,n dah siap mandi pon dieorang..putera dan puteri tu tengah tido sekarang...maka dapatla memblogkan diri..nanti2 pulak sambung lagi story mory..

6 tukang conteng sambilan:

ez@ said...

biar la apa org nk kata kan?aslkan kiter happy..org yg memerli tu jeles sbnrnyer...bagus la mr zahir yg kenang susah payah isterinyer..tabik spring dan plus thumb up utk akak....=)

mizzbutterfly said...

feveret biskut saye tuh cikgu..hehehe org yg ckp kat hubby ckgu tuh..jelesh sebenarnye...

ZiLoT said...

haha,,rituh ade usulkn kt moke suh call tiap2 hari 2,3 minit je,,ade la bbrape hari je buat,,pastu asek xpuas je nk ckp,,hahahahha~

bestnyer ade surat dr jepun!! :)))

Ummi said...

eza: betul..biarkan si luncai terjun dengan labu-labunye..hehe..

cik rerama : biskut tu sedap n bleh la lapik perut kan..

zilot : jgn suh moke kol..suh die simpan duit..tulis surat je..simpan duit cepat sket kawen..heheh

ZuRaNaI said...

beshnyee kak ikin..hiii..anai kate en zahir duk kt engine..tp die yg pling smgt nk tau kt mne da mse tu..hiii..sye ckp baguslaa..en zahir rndu istri die..

Ummi said...

zura: isteri die pon rindu die..huuu

JOM SHOPPING!!