1st PARCEL..2010



macam biase..bile en zahir naik kapal,saye akan jadi pelanggan tetap Pos Malaysia!!
semalam dah pos parcel pertama utk si dia kesayangan saye..
harap2 sempat sampai..zamrud masuk port 6hb..sabtu ni..

lame sungguh rasenye x enterprem dlm blog sendiri..ni mase p shopin barang dapur @ Batu Gajah..auntie izan,kakak pakai baju yang auntie izan bg tu..muke die monyok semacam sebab memang x suke kalu kene panas matahari..bisul kat dahi pon dah surut..petua utk umi,mama,mak,ibu dan yang seangkatan dengannye..kalu kene bisul macam kakak,boleh gune daun bambu buat ubat. caranye,blend daun bambu dengan sket air..pastu campur dengan bedak sejuk..pastu bleh la sapu kt tempat yang bisul tiap kali pas mandi..sejuk je..bisul tu xkan pecah..surut mcm tu je..kalu pecah,bisul akan tumbuh kat tempat lain pulak..kire macam merebak la..selamat mencuba!

11 tukang conteng sambilan:

Ena Mazly said...

ikin,

kita serupa lah.. bila en hubby naik kapal, setiap kali dia masuk port, pasti ada something utk dia... parcel, card... anything lah, asalkan dia seronok bila terima brg tu...

Umi said...

sy bayangkan kalu sy kt tempat die..of kos sangat xcited bile dpt sumtin tiap kali masuk port..n org len jeles..ececehhh

.ArianiAizat. said...

nani plak menanti parcel dr diye.heheh..mana xsampai sampai lagi neh :)

Umi said...

same2 la kite saling berparcel..hehe

w|cKa` said...

kali ni sy pos diri sy kat dia.. sure diaxsabar2 nak sampai port.. hadiah "besar punye" kali ni.. hihi

kakak padan ke baju tu? ingatkan besar sket masa beli aritu..

Umi said...

spesel delivery ek izan..hehe..ngam je ngan die..mekasih auntie iza..

Ini Blog AnakPakWahab said...

nape muka kakak cam nak nanges je?

zikry kat umah ke masa tu, kak ikin?

Edriena Hazelina said...

oh same! delima 1 pon masuk 6hb nie. tapi saye xsempat bagi parcel kat die. huhu.. barang da ade. nak g pos je xsempat.

ZuRaNaI said...

k.ikin,,hehe..samela..sye slalu anta brg kt anai juge..jom kayekn pos mlaysia..hehe~

Umi said...

inz: kakak tu x suke kene panas..tu yg monyok..lupe plak nak cite dlm blog..zikry dok ngan opahnye..heheh

edr: ala..bagi by hand la..swk kan seblah je ngan sabah..heheh

zura:siapalah Pos Mesia tanpa kita..hahaha

ZuRaNaI said...

tpat skali..hehe~

JOM SHOPPING!!