..rujuk semula..

assalamualaikum..

3 malam lepas..
zikry bangun dalam pukul 2am..
bangun menangis..bagi botol tak mau..makin lama makin teruk nangisnya
ayah pujuk dia tak layan..ayah marah pon dia tak heran..
umi sampai tak tau nak buat apa..
asyik tanya "adik kenapa..adik nak apa?"
langsung tak kata apa ..terus menangis..


akhirnya...

dia tunjuk apa yang dia nak..
laaa...nak bf rupanya..
setelah seminggu dia tak bf..tetiba malam tu mengamuk nak bf balik..
terpaksa bagi la..
2-3 hari dia dok bf balik..selang-seli jugak dengan botol..tapi bila tengah malam memang nak bf..
tak dan nak abis edah bercerai susu..dia dah mintak rujuk balik..hehehe

maka..

petang ni akan usaha cara lain untuk stop kan zikry dari bf umi..
kena stopkan juga..misi pon suruh stop sebab dah preg kan..
tunggu ya apa yang akan kami buat..
moga usaha ni berhasil..

4 tukang conteng sambilan:

Melati Qistyna's Mummy said...

Salam kin,

Just nak Tanya, nape nurse suh benti yer, sbb akak penah bc kt blog2, Ada org smpi dh melahirkan pun still bf dedua, anak sblm ngn bb baru......

Ce kin tgk blog ni, byk tips gak.... http://www.diyaluna.com/diary/

Ummi said...

..dia tengok buku merah sy sebelum ni..asal preg je tekanan darah sy rendah..sebab tu dia kate try stop bf zikry..sy menurut perintah je kak..hhehe..mekasih kak bg info..

Aku Ibu Muda said...

betul juga tu...tak semua ibu boleh breastfeed masa preggy...

Melati Qistyna's Mummy said...

Owh gitu ke :P

JOM SHOPPING!!