..jatuh cinta dengan tukang masak..curangkah?

assalamualaikum..

alhamdulillah sekejap saja sudah seminggu kita berpuasa..
dan puasa kali ini memang bahagia..
walaupun mengandung, dapat puasa dengan penuh selesa..tiada alahan teruk..
balik dari kerja pulak ada orang sedang bertungkus lumus memasak di dapur..
memang terbaik la tukang masak tu..
mana laaa tak jatuh cinta kat dia..


itu dia tukang masak tercinta..ni kalau kata kat orang dia "cook" atas kapal nun..mesti orang percaya..
sudah seminggu puasa..tak pernah sekali pun kami membeli lauk siap masak di bazar ramadhan..
semua hasil air tangan suami saja..terbaik kan?


si kakak yang sabar menunggu sebab dia kata "kakak puasa jugak"..

taraaaaa...menu berbuka kami semalam,,
semua nya kerja en zahir kecuali air asam itu saja..
maka potensi untuk meningkatkan berat badan ketika mengandung di bulan puasa ini sangatlah tinggi

tomyam ayam..
yg ni en zahir kol dan tanya nak makan apa..tekak orang mengandung kata nak makan tomyam..
maka dapatla homemade tomyam..saya suka!!

..ini kerja saya..

//ikan bakar..dibakar dalam kuali saja guna aluminium foil..
sekali tengok macam ikan goreng?

kerang bercili..

.kailan ikan masin..



berbalik kepada tajuk diatas..
jika tukang masak itu adalah suami sendiri...takde curangnya..bercintalah hingga syurga..
selamat berpuasa!!!


psssstttt...b..hari ni masak apakah??

11 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

owhh.. ni mmg best kak ikin.. hihi.. :)

i n n z c h u b b y said...

wahhh...

en zahir masak siap pakai apron tu. hehe! :)

tengok menu pun boleh terliur jugak ni. (^___^)

Melati Qistyna's Mummy said...

Wah, sedap kerang bercili tu, anak akak suk a rebus jer, mmg Dia mkn bersungguh2.... Lauk lain x pndg.....

Ummi said...

jazz..akak tak bleh drop komen kat blog jazz la...tatau nape..tiap kali nak komen je, mesti suruh register la..log in la..tp bila dah buat..still tak bleh jugak..


innz..dia memang suka amsak..so, masak dengan penuh perasaan la..kena siap dengan apron..hahaha


kak abby..makan kerang pon ok kan untuk tambah darah..kirim salam sayang kat melati eh.. :)

jooleata said...

ye ke kak ikin? hmm.. xperasan pulak.. jap jaz check.. hihi

OneSimpleMother said...

waaaah.. bertuahnya badan puan syikin ni. buat kami rindu kat masakan hero kami juga.. hehehe

Ummi said...

sabar kak mas...heheh..hero tu balik nanti merasala masakan dia kan..best!!

noradzlina.kamdani said...

sedapnye....pandai zahir masak

Ainul Hayat said...

Wah...beruntungnye Kak Syikin En Zahir pandai masak. Best

Ummi said...

heheh..kak lin..macam tak biase...nape sy sampai skg tak boleh komen blog kak lin????


ainul..si "dia " awak boleh masak tak?hehehe..

ZuRaNaI said...

mantap!!mmg terbukti org kapal pndai masak..hiii

JOM SHOPPING!!