Bonus raya kakitangan awam 2011

assalamualaikum..
boleh senyum sedikit gembira dengan pengumuman kerajaan..
walaupun hanya separuh gaji..ok la kan?
sila belajar bersyukur..


Kerajaan Umum Bonus Setengah Bulan Untuk Penjawat Awam, RM500 Untuk Pesara


Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

“Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.
Perdana Menteri berkata kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

“Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajian penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga merupakan satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” kata Najib.
Katanya pemberian bonus dan bayaran khas itu akan melibatkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.sumber: sini
 
 
 
 

1 tukang conteng sambilan:

noradzlina.kamdani said...

alhamdulillah...tp bkn nk pro k'jaan.nk bg insentif tu xpyh umu la kt tv kn..harga brg terus mencanak naik....
company len bg ank buah 6 bln gj senyap2 jek..xde heboh2 pun...
ni nama nye bertelur sebiji riuh sekampung...

JOM SHOPPING!!