..penat tapi berbaloi-baloi..

assalamualaikum..
hari Khamis lepas..seharian berjalan-jalan dengan en zahir..
en zahir sudah selesai 1st phase exam..abes exam hari Rabu terus balik Kedah..semangat nak jumpe anak bini kan..
kalau chegu ni tanye macam mana..boleh buat tak..
jawapan standard dia.."bolehlaaa"..
huuu..boleh la tu..insyaAllah..

jalan-jalan kami ada tujuan..sy siap amek cuti..
ada banyak perkara nak di setelkan..
Keluar dari rumah sebelum pukul 9 lagi..trus ke alor staq..breakfast kat McD..
lepas tu terus ke destinasi utama..


TAPI..
nama saje destinasi utama..
takde gambar la pulak..nape??
sooo excited..huuuu..
membeli 'barang-barang keperluan' di sana..
pilih itu dan ini..
itu pun belum beli secukupnya..kena tunggu hujung bulan ni..
nanti terover beli bazir jek..
tambah sakan membeli bila harga barang yang dibeli sangat murah dari apa yang dijangka..
amik..amik ..amik..
en zahir pulak asyik kate ok..ok..ok..
harus la sebab dia pon excited tengok kemurahan barang-barang yang di beli..
jangan ditanya apa yang kami beli..
sebab..nanti-nanti la..
dah jadi nanti insyaAllah mesti buh dalam blog ni punye laaa..
al kesah zahirian..a walk to remember..
harus la update nanti..


lepas tu..
menyinggah ke tempat feveret en zahir..

 en zahir melawat moto idamannye..
harganya..
aiyakk..huuu...oh tidakkkk..
sudah ada cita-cita mau let go KCM..
ala b..
beli mahai-mahai p keje moto tinggal jugak berbulan-bulan..
hahahaha..
minat punye pasal..nak kata ape..




kebetulan selang beberapa kedai adela pulak kedai perabot..
pon kami jenguk jugak..
cuci mata..survey harga..
nak beli tah bila..nguehehe


destinasi seterusnya adalah tesco..
en zahir mau beli barang dapur..
lunch n zohor di sana juga..
itu si dia berbaju merah adalah suami saya..
 (^_^)

sepatutnya lepas p tesco ada kedai lain nak p..
tapi sudah di helo2 oleh pemaju..
suruh amik kunci rumah n sign agreement..
maka memecut la kami balik ke changlun..



yayyeey..
pondok kaseh sayang kami sudah siap..
sudah dapat kunci..
tapi konfem takkan pindah dalam masa terdekat ni..
kena renovate dan fully furnish baru boleh cuci kaki masuk..
bukan senang nanti dah pindah masuk baru nak buat itu ini..
kena plak time en zahir dok atas kapal..kan payah..

wakil pemaju ni sangat bagus orangnye..
segala-gala diterang dengan detail..
rumah dalam gambar di atas itu adalah rumah jiran kami..
fasa yang dah dibuat lebih awal..depan rumah..
rumah kami nanti tah nak buh kaler ape eh?
kurang-kurang mau lagi setahun kot baru pindah..


lepas itu..
kami menuju ke printing shop..
pon survey-survey harga..design..
eh..mau print ape kah??
wait n see ya...


..1 hari yang penuh dengan agenda..
agak penat..
tapi sangat berbaloi sebab hampir semua objektif tercapai..
cewah..


 

8 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

hihi.. ape dia agenda nya tu?

Ummi said...

@jooleata
agenda biasa-biasa..tak sehebat agenda org yg nak kawen..hiii

Melati Qistyna's Mummy said...

akak br nak ckp, lau pondok dh siap, bleh la beli perabot br....hehee. ropanyaaaaa.... dh siap... suke nyeee........

liza said...

cantik "pondok" ikin...hehehetul2..baik renovate semua dulu baru duduk.macam kami ni..disebabkan tak plan beli rumah..beli rumah yg dah complete dgn CF.jadi cakap dgn hubby nak duduk umah sewa dulu.tapi hubby bising sebab sewa saja dah rm750.nak kena bayar rumah lagi.jadi kami pun duduk laa umah skrg ni.n skrg slow2 buat renovation .tapi yg tension tiap kali buat renovation macam plaster ceiling semua tu..berhabuk tak hingat..huhu

zahirian said...

@Melati Qistyna's Mummy
kak..tengok rege perabot rase nak pengsannnn..hahaha

zahirian said...

@liza
liza..tu la pasal..masuk lambat sikit pon takpe la..kat senawang nun harusla sewa mahal kan..nak buat cmane..

noradzlina.kamdani said...

rajin gak cekin amik cuti ek...

zahirian said...

@noradzlina.kamdani
sebenarnye cuti free kak..pengarah bagi pilih hari untuk bercuti dari 1-31mac..pilih sehari..sempena menteri dtg kolej dan kami kerja extra..

JOM SHOPPING!!