heroes

Assalamualaikum..
huhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
keluhan panjang..
lama sungguh rasanya tidak berupdate blog ni..kesian..
tidak ada alasan lain melainkan sibuk..sibuk..dan sibuk..
itula alasan utama blogger tak update blog kan?

banyak cerita nak diconteng di blog ni..
tapi disebabkan skill mulut lebih baik dari skill jari untuk menaip..
harusla yang lambat diupdate terperam begitu saja..
abesla nanti kakak dan adik miss moment2 diaorang membesarkan..
rugi...rugi..jadik..kena update jugak..


ok..TERbebel plak..
ini kisah last week la..
en zahir balik..(balik lagi....hiiii)
adik kakak tengok gambar je lah..
tak larat umi nak taip..takda idea sebenarnya..
yang penting..bila ayah balik adalah best kan??


ni di rumah Tok ton..
setiap hari Sabtu,bila umi p kelas..
kakak dan adik duduk dengan tok..
suka sangat la diaorang sebab ada member anak-anak Pak Ngah..
lagipun, Pak Ngah ada kedai runcit..
si kakak suka buat kedai tu macam ayah punya..
dan adik pon sedang menjejaki si kakak..
si kecil berbaju biru adalah Kak Cu..
kakak ina lahir seminggu awal je dari dia..
tapi badan kakak ina tegap tinggi macam tua lebih setahun dari kak cu.
kakak konfem tinggi macam ayah la..
pastu ayah suka kata, tinggi macam ayah, "tembun" cam umi..
..ceh...


..en zahir and zahir's junior.. 


ecececehhh..manjanya dia dengan ayah..
masa ni takde perebutan ayah antara adik dengan kakak sebab kakak sedang sebok shopping free dalam kedai Pak Ngah..




.. tak lepas okeh..

minggu ni mungkin ayah balik..
mungkin tidak..
bergantung kepada cuaca..
moga Changlun tidak banjir lagi kali ni..
2-3 hari ni asyik hujan tak berhenti..


nanti-nanti update lagi..
saya update dari rumah..
bercuti hari ini..
suri rumah sepenuh masa
ohhh indahnya dunia....

5 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

woohh.. best kak ikin.. im feel the happiness from your simple story.. hihi

Ainul Hayat said...

Comeynye anak2 kak ikin nih. Mujur jauh...kalo kat sebelah ni, kompom da kena syium2 smpai merah pipi...HIHIHI..

mizzbutterfly said...

patut la mimpi cikgu dgn kakak...hehheh cikgu nk update blog ghuppperrnye..

Melati Qistyna's Mummy said...

alahaiiiii..... syomeinyeee si zz tu dok landing pale kt bahu ayah eh.... geghammmmmm... :P

Ummi said...

@jooleata
jazz..try to make this entry simple and sweet..wiii

JOM SHOPPING!!