..books and cars..

assalamualaikum..
Khamis lepas.semasa shoping barang-barang dapur..
beli jugak barang untuk buah hati dua orang itu..
tiap kali shoping jek mesti nak beli sesuatu untuk diaorang jugak..
maka mulala membeli barang-barang yang takde dalam list budget..
biasela kan..
untuk anak-anak jugak..

bukan banyak atau mahal pon..
books untuk kakak
cars untuk adik..
tapi buku beli 2..persiapan awal takut berebut..
cars pon mesti beli lebih dari 1..



balik dari sekolah..
lepas diaorang mandi dan makan..baru tunjuk mende-mende ni..
kalau tak payahlah nak kerah suh makan dan mandi..


dan seperti yang dijangka..
tengok je la gambarkan..
books semua kakak pegang sebab dia dah declare books semua dia punya..
masalahnya..
tengok cars..
3 tu ade kat kakak..
dia bagi adik 1 jekkkkk...
itupon mujur dia nak bagi 1 kan..


bila adik nak cuba amik yang lain..
sebok dia jerit..
"janganla...ini kakak punya.."
mujur sangat-sangatla adik tu jenis bersyukur dengan ape yang ada..
1 pon ok..
dia tak kacau kakak dah..
memang suka mengalah adik ni..



dan mujur juga selepas dipujuk-pujuk..
kakak nak bagi 1 books dia tu kat adik..

legaaaaaa umi....
kalau tak jenuh nak pujuk si adik yang konfem mengamuk tak dapat books juga

 

khusyuk la si kakak ni dapat buku baru..
tak heran dah kat buku lama..
walhal buku lama tak abes study lagi..






si adik pon bukan main gigih nak menyonteng..
kakak kan mentor dia..
ape kakak buat..dia pon nak buat juga..
rajin-rajin baca buku sampai besar nanti eh kakak adik..

6 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

comel~

Melati Qistyna's Mummy said...

ahahaha, kakak oh kakak..... selalu nya mmg gitu, kekecik ni kakak yg menang sok dh beso, kakak lak yg ngalah ngan adik ...heheheh

Ummi said...

@jooleata
wahh..auntie jazz pagi2 lg dah joging bace bloeg eh..

Ummi said...

@Melati Qistyna's Mummy
harap2 kakak boleh mengalahla..sian kat adik die..huu

noradzlina.kamdani said...

bagus3x..kecik2 mmg kene galak ank2 baca buku...
lepas ni bole ajk diorg g library plak..kak lin everyu 2 weeks bwk syaza n ikram g library...g baca n pinjam buku..and they will love the place tau..mula2 mmg ssh sket sbb ank2 xbole control suara diorg kt library..after that they will get use to..diorg akn tau SENYAP.

Ummi said...

@noradzlina.kamdani
wahhh..bagusnye..kak lin bawak dieorng p library kat mane?

JOM SHOPPING!!