Kuala Pilah Episod1

assalamualaikum..
dalam entry sebelum ni saya pernah kata nak publish kisah di Kuala Pilah dulu-dulu..
sementara rajin ni saya update sikit2..
kalau ada blog mase dok pilah dulu kan senang..hiii..


episod 1 ni nak bercerita tentang..
sape eh??
jiran tapi mesra..
kak lin and family..

siapa kak lin (ohh kak lin jangan terkejut ini entry khas untukmu..cewah!!)

kak lin berposting pada tarikh yang sama dengan saya..
21 feb 2007..
as english lect
mulut sangat kepohchiii...hahaha..

kak lin sefamily menyewa rumah dekat dengan rumah sewaan saya..
dan rumah sewaan kak lin itu sudah menjadi rumah "belian" beliau..
tetap dan berpencen di KMNS kah?  (^_^)

selalu kalau ada pape boleh jerit2 je panggil kak lin..
hiii..

ini gambar tahun 2009..
family kak lin ni memang kaki jalan..
so, kalau wekend nak p mane2..and en zahir takde..roger2 saje..
mase ni kami p al-ikhsan nun di Seremban 2..
pastu keJJ la kan..
tengok kakak ina pon sangat okey dengan husben kak lin..abg fendi
anak-anak Kak Lin..Ikhram & Syaza


ikhram..
konfem sekarang dah makin besar panjang kan..


sampai sekarang pon kami masih roger2 lagi..
kak lin pon sudah berblog..
meh jenguk blog dia..
sape2 nak kurus boleh la jenguk blog dia..hahaha
banyak tips weh..


************************************************************

bila sebut Kuala Pilah haruala teringat dekat Bukit Putus..
mula-mula dulu sangatla mengerikan bila nak lalu situ..
dengan lori besar yang banyak..
gaung..cerun..iskkk..
lama-lama sudah jadi sangat expert..
tak heran dah dengan simpang siur nya..
maklumla dulu memang kaki jalan p Senawang..seremban..

ini gambar kenangan ketika kejadian tanah runtuh kat bukit butus..
sekarang dah ada jalan baru..
tak sempat nak merasa jalan baru dah pindah dok Changlun..
ada rezeki nanti insyaAllah boleh sampai Kuala Pilah lagi..



nanti ada sambungan episod seterusnya pulak ye..




11 tukang conteng sambilan:

bella mike said...

peerrgghh..kenangan terindah..:) update laju2 aw cikgu..hehehe..

zahirian said...

@bella mike
wah cik bella..awainye study blog..huuu

noradzlina.kamdani said...

hu hu hu..terharu la weh....
gambo tu..lebo (lebar) nye muke kak lin...

HaninFarshid said...

bestkan ada jiran yang baik dan tolong menolong nie.....amboi...sakannya dier berjalan ;)

syikin...join tau contest hanin :)

mizzbutterfly said...

kalo la dari dulu cikgu da ade blog..metsi ade gmbr saye kan..hehehe

zahirian said...

@bella mike
tak berape boleh nak laju...bz..huuu..bz manjang..cehh

zahirian said...

@noradzlina.kamdani
sekarang dah tak berape lebo kot eh kak lin..hii

zahirian said...

@HaninFarshid
nak join hanin..tgh pilih gambar..

zahirian said...

@mizzbutterfly
harus itu..buhuhuhu

lily lotus said...

cute jer url blog dia :)

Melati Qistyna's Mummy said...

br akak nk tanye, kaklin tu norazlina khamdani kah ? tp akak dh tau jawapannya...hehehehe

xdak rmbt ye kak ina time ni, cm anak akak time kekecik :P

skang ni jln br, berdesup ye kin, xdak la risau kalau blk mlm2... :)

JOM SHOPPING!!