..kalau saya seorang fulltime housewife..



assalamualaikum..
13hb..saya amik EL..
sebab zikry tak sihat..
kakak tetap p sekolah..maka dok dirumah berduaan dengan zikry saja..
walaupun tak sihat.. zikry tetap tak dok diam macam orang sihat..
dia cuma tak mau menyusu..tapi makan laju je..
umi masak moi macam masa dia takde gigi dulu..
abes semangkuk..

pagi-pagi umi dan adik hantar kakak p sekolah..
lepas tu breakfast..
adik makan banyak jugak..lepas tu tido la dia..
masa adik tido tu macam-macam boleh buat..
basuh baju, kemas rumah dan masak untuk lunch..

...ooooo...
kalau la umi ni fulltime housewife..macam tu la agaknya rutin hari-hari eh..
lepas zohor, adik dah siap mandi makan semua..
umi bawak keluar p pej pos..

haaa...
rasenye kalau tak bekerja, umi tetap berbisnes..
online bisnes..
memang tak reti diam eh bini en zahir nih..

tengok ape tu dik??

ni gambar adik kat mini pos..
macam biasa..ke sana ke mari mau explore macam-macam..


mujur dalam kolej ni ada mini pos..
senang mau pos barang customer oder



snap sikit gambar rambut adik yang tak berapa nak banyak tu :)




zikry sekarang tak mau duduk dalam car seat..
perasan dah besar
dia memonopoli seat depan ni
kalau nak p rumah tok,umi pakaikan seat belt..
memang bahaya..sila jangan buat ye puan-puan..
saya terpaksa..mujur la rumah tok tak jauh mana..


******************************************************

14hb..
umi tak ambil EL..
memandangkan takde kelas hari Isnin,macam rugi saja mau amik cuti..
dahla cuti tahun sikit jek..
so,p punch in jugak..
bawak zikry p opis..
ni kalau kakak tau harus jeles ni..kakak pon tak penah p lagi ni..

mujur saya ada bos yang sangat baik hati..
dia ok saja bila saya kata saya nak kerja dari rumah..
hahahah..
datang untuk punch in dan out saja..

 




zikry oh zikry..
sempat dia buat lawatan dari kubik ke kubik..
kasik orang geram kat dia..
semua dok kata dia macam mat saleh..
huuuuu
ini anak mat zahir bukan mat salleh..hehehehe






dok sat kat kerusi umi..
ye..
sangatla bersepah tempat kerja umi kan dik..
last week bz dengan exam..kerja pon bertimbun pulak..
so, berserabut tu perkara normal

 



dok atas meja pulak..
lepas tu terus bawak balik rumah..
penat la nak ikut dia merata..



*************************************************************
sekarang adik dah makin ok..
sudah mau menyusu..
lupa pula mau bagitau..
doc sudah diagnos and konfem zikry bukan coxsaki
cuma ade bakteria berjangkit..
maybe next week adik p sekolah balik..
mesti dia pon dah rindu nak main dengan kawan-kawan..


arini ayah dah nak balik Ganu..
rase sat je walhal ayah dok umah dari 15hb..balik sebab risau kat adik..

tapi takpe..
next week kita jumpe ayah lagi

(^_____________^)




 

2 tukang conteng sambilan:

Melati Qistyna's Mummy said...

Alhamdulillah.... :) gerammm tgk si kecik neh..hehehe

chii said...

keje kt umh mmg xkn penah abih..sentiasa je bz

JOM SHOPPING!!