21 Februari 4 tahun yang lalu..

assalamualaikum..

ahhh..
lambat lagi update tarikh penting ini..

21 Feb 2007..
antara tarikh penting dalam sejarah hidup..
kerana pada tarikh itulah bermulanya saya berkhidmat dengan kerajaan..



....lerr..korang ingat tarikh ape??..




bergraduat dari UUM pada bulan September 2006
selepas itu setia menanti surat lamaran dari KPM..

sangat kecewa rasanya hati bila tau lepas 1..1.. sekumpulan..sekumplan..
kawan-kawan yang sebatch mendapat posting
dalam bulan Nov dan Disember 2006
sedangkan saya terus menunggu..
dan mereka itu semua berhijrah ke Sabah dan Sarawak..
dalam hati ..
"Sabah / sarawak pon takpe la asalkan dapat posting"
namun..hari terus berlalu..dan minggu berganti bulan..

apabila tiba fasa seterusnya pada bulan Januari..
pon kecewa..
saya belum menerima apa-apa surat..

ketika itu en zahir juga sedang menunggu masa untuk belayar..
lalu beliau mencadangkan agar kami bertunang dulu..
hii..
pak arip kate..no..no..no..
tak boleh selagi saya belum berkeja..

TAPI..
bak kata orang..kalau dah memang jodoh tak kemana..
seminggu selepas en zahir n famili datang merisik..

riuh kawan-kawan bagitau ada fasa posting seterusnya dan silalah cek online..
memandangkan saya bekerja ketika itu, en zahirlah yang menjadi juru tengok..
kemanakah saya dipostingkan..
pada hari kejadian..en zahir bagitau, saya ditempatkan di kolej Matrikulasi..
ha?
macam tak percaya..
tapi itulah rezeki namanya..

lalu harus la mau tau di Kolej Matrikulasi manakah itu?
dengan konfidennya en zahir sms..
-Matrik Kota Belud-

terduduk seketika..
keras jari nak reply sms en zahir..
nak menangis  pon ada..
takde maknenye dapat matrik tapi nunnnnn jauh di sana..

agaknya panik sebab saya tak reply sms..
terus en zahir kol..

..dia TIPU okeh!!..
saya bukan pelajar matrik dulu..
 saya tatau pon memang takde matrik kat Kota Belud..
ceh!ceh!

senyum sampai telinga bila en zahir bagitau saya di postingkan di

KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN
Kuala Pilah..


pada 21 feb 2007..
bermula episod baru..bertugas sebagai seorang kakitangan awam..

dan sekarang..
rasa sekejap saja sudah masuk tahun ke empat..
 pada tahun 2009 Bulan April,
saya berhijarah ke Kolej Matrikulasi Kedah.
dah menikah orang Kedah kan..



kalau rajin..KALAU la rajin kn..
lepas ni saya buat entry khas untuk orang-orang Kuala Pilah..
sempena 4 tahun perkhidmatan..
tempat jatuh lagi dikenang kan..
ini kan pulak tempat pertama cari makan..

(^______________^)


c u!!




6 tukang conteng sambilan:

ayu aziz said...

owh~!!
matrik pilah tetap di hati~~ :)

aqamz said...

cte la sket psl batch 07/08 eh cikgu. hehe

mizzbutterfly said...

hhaha betul..betul..jgn lupa cerita pasal kiterog hhehe

matahatijiwa said...

ckgu jgn lupe cite psl sy skali..hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

hah, ramai noo anak murid dok tunggu tu... :)

ye la kin, cm cinta pertama la kan ? tempat jatuh lg dikenang, inikan plak tempat cr makan...heheeh

Fieka Man said...

aww.... saya termasuk sekalikah? Haha... Rindu cikgu... meh laa dtg KL... hehe...

JOM SHOPPING!!