kemaruk L>I>O>N

assalamualaikum..

kemarin bawak kakak ke C-mart..(c-mart je la yang ade kat changlun nih)
tu pon sebab mak wah die ade..
kalau tak..xde la gigih nak bawak die..bukan senang nak kontrol die kalau bab shopin moping nih
mase beli barang dapur..die ok2 saje..
lepas dah bayar..nak keluar..die sebok ajak naik escalator..
ok la..ok la..kakak baik..umi pon bawak la naik..
xmau didukung ke ape..
die nak berdiri sendiri dan merasai seronoknye naik tangga bergerak tu..
sampai kat atas..aiyak!!!
terus nampak kedai jual toys..
dan dengan konfidennya die jalan terus masuk kedai tuh!!


masuk dah terus pusing 360..
kagum sebab banyak sangat toys..
kiri kanan..atas bawah..
(gambar xsharp..xclear sebab kakak bergerak sangat pantasss)


tengah grab toys sebanyak yang boleh!!
wah..wah..
abes tumbang barney sekor tuh..kat bawah lion nun..


ada hati mau doraemon juge..


umi..nakkkk..


dan akhir sekali..die amik 2 ekor lion nih..
umi kate..
kakak..1 saje..
selamba je die cakap..LION adik..
waaa..ingat kat adik die tuh..
die amik 2 ekor..yg satu tu besar sket..konfem yang besar tu utk die..
yang kecik sikit adik punya..
xpayah kakak..adik dah ade lion..pujuk2 jugak..
akhirnya amik beli sekor jek..
bila gtau kat ayah..ayah kate takpe..biarla..umi bukan ape..dah makin banyak toys kat umah..
boleh dah bukak zoo..wiiii

9 tukang conteng sambilan:

Nilam said...

kiutla kakak ni..siap pilih untuk adik. :) lama dah tak gi C'mart. Teringat C'mart ingat untie jual kosmetik depan escalator tu.

Edriena Hazelina said...

hehe.. comey..
bebudak memang macam tu la..
rambang mata.
jangan jadik macam anak sedara saye.
bile masuk kedai mainan jek.
die jerit keliling dalam kedai tu.sebab teruja nampak banyak teddy! hahaha!!

eh kak.. yang ganti hubby akak tu kawan ayoe kan?

Ummi said...

eit?nilam penah dtg cglun ke??siap ingat auntie jual kosmetik tu..sampai skg kedai die ade lg..

Ummi said...

edr: xtau la sape..kawan ayoe ke?name ape eh?mat zarif tu ke?

nurul.f said...

Hehehehe. comel ! Bagus betul dia boleh igt kat adik dia pulak. hehehehe :)

Ummi said...

acik nurul..kakak dah besar,..mestila ingat kat adik..

Nilam said...

hehe Nilam blaja kat UUM dulu. Cam akak cakapla C'mart tu jer yang ade kat changlun tu. huhu tu la tempat shopping, tu la tempat makan. tu pun naseb baik hubby bagi kete, kalau tak gaknyer ngadap Varsity Mall je kot. hehe

Ummi said...

eit?nilam amik kos ape?thn bile?

Nilam said...

Islamic Finance And Banking. 2007-2009 baru je grad.

JOM SHOPPING!!