..be strong dear..



assalamualaikum..
sambungan kisah adik zikry..
setelah dengan berbotol2 ubat, zikry masih x berape ok..
(sejujurnye..umi x bagi adik semua ubat tu..KESIAN okeh nak tengok die telan ubat,then,muntah)
hari ke 3-repeat la..jumpe doc lagi..
doc pon kate..kesian zaid nih..
dan membuat keputusan..
zikry kene gune mende nih..



hari ni saya x ambik EL lagi..
masuk kelas pukul 8-9
kemudian dapat kebenaran keluar untuk bw zikry ke klinik
owwhh..
sangat berterima kasih pada KJ yang sangat memahami situasi "ibu tinggal" nii

adik kene buat proses ni 2x..
gamba2 di bawah adalah sesi ke 2..
sesi pertama umi yang pegang adik,,
so,takde la gambarnye..

sangat kesian tengok die ..
snap gambar ni untuk ayah..

adik sayik geleng2kan kepala..
tak mau sedut gas tu..
rase macam mane ye??


opah tolong pegang adik..
umi nak kene snap gambar..nak tunjuk dekat ayah..

selepas selesai..
adik meraung sepuas hati..
bukan senang nak tengok die menangis macam ni..



balik dari klinik..
adik mula aktif balik..
buat latihan tolak kereta guna kepala..
haiahhh



ni dah letih la niii..

sempat juga ber3g lagi dengan ayah..
sekurang2 nye ayah dah boleh p China dengan hati yang tenang sikit kan bile tengok adik bergolek2 ni..


opss..
bile ayah tanye ..
"doc gune gas ape ye bg kat adik"

umi :
"LNG"
hhahahah
ala b..bile lagi nak melawak..hii
(LNG=liquid nitrogen gas..yang ayah dok bawak dalam kapal tuh)


ketika umi update blog ni.
adik belum sembuh sepenuhnya..
masih lagi tibe2 panas..
muntah..cirit kadang2..
kesian..kesian,..kesian..
abesla pas ni anak ayah & umi ni x bolat lagi..





7 tukang conteng sambilan:

Maslina Rosdiana said...

Alahai..ciannya adik...

Tak best sungguh kena nabulizer ni...huhuh..terkenang masa kecik2 dulu..huhuhu..

Semoga cepat sembuh...

Ummi said...

oo..mas penah kene ek?sakit ke @ rase cmane?

w|cKa` said...

aritu akif (anak kakak sy) pon kena nebuliser.. stakat ni dah 2x.. 1st time masa still dlm pantang.. 2nd time siap kena warded kat hosp jitra.. sy siap boleh nangis tgk dia.. kalo anak sy kena camtu mau nye sy meraung terus kot.. huhu

semoga zaid zikry cepat sembuh ye syg.. nnt bleh lawat anak aunty plak ye!!

ZuRaNaI said...

siannye zaid..mnangis kuat2 tu..virus2 demam..syuh2 g jauh2..da ckup dugaan utk zaid tu..bgi umi die rest..hiii

Melati Qistyna's Mummy said...

salam ummi....

ala cian nyer, 1st time tgk zikry nangis cmtu... sebak la rs... smg tabah yer kin... mmg klu ank2 ni demam, ibu la yg plg susah ati... xleh tdo...
tp kan kin, naper yer zikry smpi kena amik benda alah tu yer, sbb dia batuk ader kahak ekk.. pastu dh bg ubat kahak pun, kahak tu x clear2 yer... tu sebb kena amik menda tu...

smg cekgu tabah setabah nyer....

NADIA vs BERON said...

comelnye dia..
semoga cepat sembuh :)

i n n z c h u b b y said...

moga zikry cepat sembuh...

JOM SHOPPING!!