aktiviti mudah dan murah di hari cuti bersama anak-anak..

assalamualaikum..

 amboih tajuk...
semput nak bace..huhuhu

cuti hari raya aidiladha kami..80% dikuarters nan indah ini..hahaha
pagi raya balik rumah MIL..
malam balik rumah..

sunyi sepi kolej ni..
kira kami anak-beranak jadi penunggu setia..-seram-

sebelum bercuti dulu umi dah rancang nak buat apa dengan budak 3 orang ni..
supaya masa terasa cepat berlalu..
dan diaorang ada benda nak buat..

idakla mengadap tv atau youtube memanjang kan..

hari Khamis, kami buat ini..

kaler-kaler..harus la diaorang suke!!!!

umi conteng-conteng buat bentuk atas kertas lukisan, dan diaorang warnakan..

seperti biasa, harusla kerja k.ina lebih kemas dan berseni dari si angah kan..

angah..angah...



bz ni weh...sebok nak kaler itu ini..

fokus..eh..angah..kidal ke???

syok tengok diaorang tekun buat kerja..dapat la umi duduk2..support sikit2..buruk macam mana pon kene kate lawa okeh...hahahah



dan zakwan..
kena duduk dalam walker la..kalau tak jenuh nak kontrol..
dia pon excited nak join sama..

gud boy..



 eh mommies semua..tikar evamatik tu sangat berbaloi tau..
senang cuci..kaler pon tak luntur..
bukan nak suruh beli dari umi pon..beli dari orang lain pon takpe (tp nak beli dr umi ape salahnye)
(^_______^)


 kos untuk buat aktiviti ni pon sangat murah sebab semua umi beli kat kedai 2 hengget..
color = RM2
kertas lukisan 2 set =RM2
berus (8batang kot) = RM2
bekas color tu guna je bekas dadih yg banyak kt rumah ni..

total RM6 saja..dapat buat anak-anak seronok!!
tak payah keluar rumah..diaorang pon lebih kreatif..
masa terluang pon dapat diisi..

sayang umi tak snap hasil koleksi kerja tangan diaorang..
masa tu bz melayan zakwan pulak..

adehhh..

nanti umi share aktiviti kami lg..
cuti 4 hari kan...









6 tukang conteng sambilan:

dieha said...

wah..dagu zakwan berlapis..suka..suka..hehe..

dieha said...

wah..dagu zakwan berlapis..suka..suka..hehe..

anggerik-rimba said...

kin.... tikar tu ada gambar oink oink tak untuk alphabet P?

Melati Qistyna's Mummy said...

Salam kin, selamat hr raya...

Seronok tgk kalau anak2 tekun cenggitu yek, si zakwan tu, bulat matanya... Geghammm, heeee

zahirian said...

kak dieha..muazzin pon same kan..hihihi

-------------------------

kak zatul..takde..takde..hahaha..P for prnguin

-----------------------------------

selamat hari raya kak abby..mane la akak p asyik on n off je ni..hii

anggerik-rimba said...

kalo itu mcm...mau order satu.... ade stok?

JOM SHOPPING!!