ruang stor bawah tangga - part2

assalamualaikum..


okeh..
ini betul-betul entri kisah ruang stor bawah tangga zahirian..
ini adalah rupa bawah tangga yang asal..

rumah ni kira siap sekitar tahun 2007..kebanyakan rumah time tu posisi tangga macam ni la kan..kiranya kalau kita turun tangga orang boleh tengok dari atasa sampai la ke bawah tangga. umi rasa rumah yang latest kebanyakan tangga berkedudukan terlindung dengan dinding..tah macam mana nak cakap..tapi rasanya korang tau..

okeh..ni view yang lebih clear..plaster siling semua dibuat dek owner yang lama...en zahir ada pasang niat nak tukar..tapi tengok budget nanti macam mana ye..



ini antara kerja-kerja awal..memasang rak..banyak kotak-kotak @ ruang..so, umi..sila fikir nak letak apa dalam setiap rak tu..hhuhu








putih suci bersih..


macam-macam posisi view rak..sebab nak bagi en zahir nampak macam mana rupanya idea dia ni kan..yang dicilok dari majalah.banyak lagi gambar..tp semua diuplod terus ke private album fb..bos besar mau tengok maa....




ni dari pandangan atas tangga..ni masa belum siap nih..



ni kira 99% siap..masa ni tinggal nak diperkemas saja lagi..ini adalah pintu masuk ke stor..rak tu di cover terus hingga atas..


ini dia rupa penuh..memang tersorok la tangga..risiko budak-budak ni nak terjerlus kat celah tangga juga sudah berjaya dikurangkan..itu adalah MIL saya ye sedang mendukung cucu bongsunya..buat masa ini la..

ada bahagian terbuka jugak..satu lagi yang umi suka..budak-budak  kecik memang susah nak bukak pintu tu..hehehe..tiada sebarang pemegang..termasukla pintu stor..

okeh..ini pulak rupa bila pintu-pintu itu terbuka..cuma sedikit ralat..ruangnya tinggi..perasan tak..ruang kecik adalah yang umi tak bukak pintunya tu..yang lain besar luas,tinggi..nak simpan toto bolehla.hahahah..



apa-apa pon..saya suke!!mujur kaler putih ni..beri impak tau..kalau guna kaler gelap @ corak kayu..mesti rumah nampak sempit..rumah ni pon bukan besar mana..cuma cukupla utk kami selesa anak-beranak..dan di hujung itu pintu stor yang dibuka..


ok..
sekian presentation saya yang bertajuk -stor bawah tangga-

terima kasih..

12 tukang conteng sambilan:

SYANI said...

Cantiknya......

w|cKa` said...

lantai pakai wood floor.. syoknya.. sy cuma pakai dlm bilik ja.. xmampu nak pakai kat ruang tamu.. uhuhuhu

Ainul Hayat said...

Canteklah kak. Bagus buat xde pemegang, xde bebudak nak cuba buka rak tu nanti.

OneSimpleMother said...

niceeee... kalaulah boleh buat camni di rumah sendiri. idea menjadikan stor di belakang rak itu sgt brilliant. hehehe..

zahirian said...

ala izan..sikit2..izan pon boleh buat gak nanti.doa-doa najib bagi bonus..hehhe

zahirian said...

ainul..
itula motif utama kan..tak larat gak tengok rumah bersepah je..

zahirian said...

kak mas..clap banyak2 utk en zahir..wiii

noradzlina.kamdani said...

wah...progess cpt gak ek...

kisah aku said...

sisbg i contact num ..nk gak kabinet mcm ni

Kngah said...

Cantik sngt... Berapa kos ni ek... Kite memang bnyak brg yg perlu disembunyikan dlm stor yang sweet ni...

Norhidayu Abdullah said...

Kaka, bape kos nya?? kalau tak kesah share lah
kontraktor mana??

Anonymous said...

Mints contact number contractor boleh?

JOM SHOPPING!!