perjalanan Jumaat

assalamualaikum..


ini kisah minggu lepas..
tapi rasanya lepas ni setiap minggu hari jumaat akan sama la..


hari Jumaat petang,pukul 3pm sampai 6pm..umi kene p menuntut ilmu di Sintok
so, kak ina dan adik-adiknya ..cewah..hahaha..ayatttt..
diaorang kena transit rumah tok la..

last week, hari khamis kak ina dah buat permohonan nak tido rumah tok..
so, lepas zohor hari Jumaat, umi tinggal nak bawa angah dan zakwan saja la..

usai zohor, umi mengangkut segala keperluan nak pergi rumah tok ton..
hujan plak..memang terbaik laaa..



ya ampun..dengan buku,notes umi..siap buat bekal makan (macamla kat rumah tok diaorang tak makan)..beg baju,pempes diaorang..tu kain batik cover dua beradik tu..takut kena hujan..kalau demam sape susah?mula-mula buh zakwan dulu..kemudian masuk amik angah pulak..



si zakwan yang tak banyak ragam sedang memerhati budak lelaki sebelah dia yang tak reti dok diam..hahahah..ke..zakwan tengah belajar nak jadi macam angah ni..fengsan la umi..






angah berbaju melayu hijau..baju raya tahun lepas..elok lagi..cuma tangan dah senteng sikit..maknanya..tangan angah dah ada pemanjangan..


selesai aktiviti loading barang & anak2..terus drive ke rumah MIL..drop diaorang dekat rumah tok..
dan umi meneruskan perjalanan ke lembah sintok..

ikut short cut..
tapi macam agak menakutkan jugak la drive sorang-sorang ikut jalan kampung ni..
kereta tak banyak..
doa je banyak2 kan..




bila sampai sini dah lega dah..nak melencong masuk highway..




masih hujan sampai ke UUM..




haihhhh..tempat jatuh lagi dikenang..ini kan pulak tempat menghabiskan 4 tahun nak dapat degree..



moga dapat result yang bagus sem ni..ameennnn..



3 tukang conteng sambilan:

Marsha~ said...

jauh ke dari rumah ek..... bagus betul syikin ni, bisnes, belajar keje jaga anak.... tabik spring!!!!

Ainul Hayat said...

Pengorbanan kak. Semoga maju jaya ye kak. Eni pun esok first class. Dan esok masih dalam pemantauan nak drive sendiri. HEHEHE...

zahirian said...

sis marsha..tak jauh sangat..dalam 15 minit boleh sampai..orang lain pon boleh kalau nak..kene gigih lebih sikit je..huuhuu

--------------------------------

erni..buat master gak ke..tanda soal..

JOM SHOPPING!!