1st raya yg hijau

assalamualaikum..

entry utk hari Raya pertama..
kali ini kami beraya di Perak..
memandangkan ayah bertugas,tak beraya bersama..macam tu la tiap-tiap tahun..
kalau ayah takde..habis semua cuti dok di Perak saja..

raya kali ni tak dapat nak berskype dengan ayah memandangkan Syawal pertama, kapal di tengah lautan menuju ke Jepun..
dapat kol dari ayah di pagi raya..
tenkiu ayah sebab kol guna satelite tapi gayut macam dok di Bintulu..
alaaa..raye setahun sekali kan..

dengar suara ayah je umi sedeyy dah..
bila ayah kata "minta maaf sebab b tak balik beraya tahun ni"..
aduiii..tsunami terus..sobbbsss..
tak dapat nak terus kan kate2..
so, umi mintak maaf kat ayah dalam emel je la..huhuuh..
ayah memang kental la kan..

raya pertama duduk di rumah je..eh silap...
ada p beraya rumah opah sebelah abah..tp no pics laaa...
lepas tu balik rumah..taktau nak kemana..dan dok melayan orang yang datang beraya saje laa..

selain dari tu kami bz menyiapkan apa yang patut untuk majlis perkahwinan si uda..
itu next entry ya..

okeh..
tengok gambar je la..
tu pon skit2..
upload mane sempat jek..huhuhu

kalau tengah baik macam ni la kan...pose khas untuk ayah..


kak ina tengah survey nak makan kuih raya yang mana dulu..angah dah dapat sebalang..yang tu je la dia makan..


cubaan memakai tudung tetap ada..adoyaiiii




dapat kunjungan dari sahabat lama..Basharah and the gang..mekasih ye sempat datang beraya dari Terengganu tu..





kakak-kakak bagus je..yg no 2 tu kemain lagi ek..




zakwan??oh ye..memandangkan dia tak reti nak bersembang, makan pon tak boleh..berjalan apetah lagi..kejenye tido dan menyusus je la..hihihi..baju melayu pon takde..biase la takde saiz..kalau ade pon bukan jenis yg kain umi nak..cepat berpeluh budak kecik ni..pakai tshirt je la..yang penting hijauuuu..

antara gambar dengan opah..opah kan tak sihat...

mak da..tp pangkat opah la dengan budak2 ni..muda2  dah dapat title opah..heheh

tengok angah dah salin seluar..terkucil okehhh..adehhhh

zakwan dan moyangnya..ada moyang lagi tau..




disebabkan boring tak beraya ke mana..diaorang beraya dengan kucen je..boleh?hahahaha..


okey..nanti umi update kisah raya ke 2 pulak..


4 tukang conteng sambilan:

w|cKa` said...

sbb tu la peroi x call saya 1st day raya.. dia call 2nd day.. dia kata kalo call pon bini bz.. hp ntah kemana.. dok pi jenjalan umah sedara. so thn ni xde adegan nangis2..

Melati Qistyna's Mummy said...

Selamat hr raya maaf zahir batin kin....

Hep Mak tu kuat hadapinya... Mg bertambah baik, kimo ni setau akak cancer... Mak sakit apa ....

fasha amira said...

kekeke..gram tgk abg ngah.,geram2.,keke..kipas susah mati ni

HUZAIFA said...

salam persahabatan... ini kali ke-2 saya baca blog umi , rasa seronok n terus joint member.

JOM SHOPPING!!