sign off day 4 : a ride to remember..

assalamualaikum..
update laju-laju..
hari ke 4 en zahir sign off..
lagi umi ambik cuti..
cuti mengejut jugak..
dah en zahir pon balik terkejut kan..
misi sign off hari ke empat adalah mau balik ke Perak..
untuk mengambil si comel Kancil..
sebagai transport en zahir mau hantar barang p ganu nanti..
kalau p naik motor nak bawak barang camane kan..
kami p balik hari saje..
adik dan kakak p sekolah macam biasa..
tapi sudah berpesan pada Pakngah..manala tau kalau kami terlewat sampai..
minta tolong pak ngah ambil dua beradik tu dari sekolah..
tu la pentingnya dok dekat dengan adik beradik ni kan..
tolong menolong bila perlu..


ini adalah pertama kali saye naik motor p jauh dengan en zahir..
kami bertolak dalam pukul 8.30 am lebih kurang..dan tiba di Parit hampir jam 12tgahri..



bergambar di Sg Bakap kot nih..
lupa sudah..hii..
saye ni naik moto pon boleh tersengguk mengantuk..huu
dan tiap kali tersengguk en zahir akan picit-picit tangan bini dia..
hahahah
takut nanti sampai ke Perak dia sorang jek.
bini dia tertido tengah jalan..



posing saje boleh la..
nak suruh buang tongkat motor tu..huh..rebah la weh..

ini helmet encik zahir..
sangat semangat Kedahan kan,,
Changlun Mari..
kalau ade sticker Kg Darat harus dia tempek nih..huuuu

..kesayangan en zahir..

**************************************
balik singgah di Perak sat je..
lepas makan tengahri terus bertolak balik Kedah..
turun dari motor sudah boleh rase lenguh pinggang..
3 jam + atas motor..
tapi yang bagus ..sila peluk suami anda berjam-jam tanpa henti..okeh
"sila suruh suami anda beli motor juga"
(^_^)

motor tinggal sementara di Perak..
balik dengan kancil yang syomel..

eleh..
bayar tol pon nak publish :)



hujan sangat lebat..
mujurla kami balik naik si kancil yang comel itu..
kalau naik moto..tak ke lenjun...


sesekali berduaan saje terasa macam bujang..
hahahah





lalalala...
cepat-cepat entry sign off day 5

14 tukang conteng sambilan:

Mama Qiestina said...

waaaah beshnya naik motor, ala ala lovey dovey gitu kan :)

dieha said...

sukanya...sweet je..mcm p honeymoon plak...rindu nak drift la..haha..

Anonymous said...

harus wat gini pas kwen nnt, hehe
~mimi~

Masrini Karim said...

hehe..so sweet...

Ena Mazly said...

ehehe, tak kisah la patah pinggang dok atas motor lelama kan.. janji dapat berpeluk-pelukan....

OneSimpleMother said...

awww lomentiknyerrrr... :D

noradzlina.kamdani said...

wah...sgt romantik...nasib zahir msh menten kurus..klu ade spare tyre mcm mane nk peluk kuat2 ha ha ha...(akk ckp diri senidiri hu hu hu)

Ummi said...

@Mama Qiestina
haruss..mama qis on boley jek ngan papa qis..hii

Ummi said...

@dieha
ni memang kire hanimun gak la diha..sekali sekala kan..

Ummi said...

@Anonymous
harus mimi..sila la plan untuk buat dari sekarang

Ummi said...

@Masrini Karim

:)
schweeettttt

Ummi said...

@Ena Mazly
hahaha..setuju kak ena..sangat setuju!!

Ummi said...

@OneSimpleMother
hahaha..sket2 la kak mas...

Ummi said...

@noradzlina.kamdani
saye rase die memnag akan kurus dulu...kini..selamanya kak lin..saye ni yang belum tau cmane nti..huahuahua

JOM SHOPPING!!