..besarrrrr punya!!!!....

assalamualaikum..
hampir berakhir sudah hari Sabtu minggu ini..
tinggal 2 kali Sabtu lagi sebelum tamatnya sem ini..
sangatla syok!!!
sudah berbincang hati ke hati dengan en zahir..
cewah!!
sem depan, saya akan bawak 2 paper saja..
3 paper sangat berat utk partimer macam saye..
dengan keje..anak-anak..dan en zahir jauh di mata..
tambahan pulak ketika en zahir dok di darat..
kalau en zahir onboard, 3 paper akan dipertimbang semula..huuu..
mau kasik cepat habis maaa..
mata sudah bengkak..lebam..cengkung pon ye..
asyik kurang tidur..
sampai en zahir kena bagi warning plak untuk suruh tido..
sangat kronik..
semalam..
hari Jumaat..
mahu binding assignment..
tapi agak mustahil mau keluar bertiga dengan budak kecik dua orang itu..
alternatifnya..kena ada sorang lagi...
so, dipendekkan cerita, saye invite sorang student ni untuk outing bersama..
harusla tidak ditolak..
zuliani namenye..
its ok memandangkan dia bukan student kuliah mahupun tutoran saya sem ini..
x student sem lepas..
ye la kan..pada saya..kena ada limit bila kita baik dengan student nih..
susah kalau terlalu "kamceng"..lepas tu nak kena mengajar dia pulak..
saya rasa tak selesa..
so, sem ni memang tak mengajar dia..
bolehla jadik kamceng kan..
tak de la isu bias ke ape..
selamat binding assignmnet..
kami berjalan-jalan ke expo..
expo ape tah namenye pon..
kakak dan adik petang tu baik-baik..
jenis boleh bawak masuk majlis la..huhuhu..






kakak dan ball..
besarrrr punya okeh..
dia kalau dah dapat 1 benda..
biasanya tak nak dah benda lain..
so, senang la nak menjamu mata...



ini la zuliani..
kakak dan adik mesra alam..
senang jek mesra dgn orang lain..
si kakak pandai pulak panggil zu "kakak"
zikry pon ok saje dengan kak zu..


penat berjalan..
p makan di Marrybrown..


budak-budak ni memang sukala dapat main sini..


mujur ade kak zu ni kan..
kalau tak..tak berbinding la assignment umi..




adik..baca doa makan kah??






makan fries saje budak-budak ih..
umi tapau jek porridge..
kalau tak habis bersepah satu MB tu..







time makan pon baik-baik saje..
memang terbaek la ..







semua orang senyum-senyum tengok kakak seret ball dia tu ok..
tak padan dengan tuan..
adik pon ade jugak..
mane boleh beli sebijik je..
berebut karang..jenuh umi..







sampai rumah..
bertukar la rumah jadik padang bola..










besar nye adik oii..









dan macam biasa..
kakak memonopoli semua benda..
bola adik..bola kakak juga..
bola kakak..kakak punyala!!
huhuhuhu..
***************************************************
malam ini mau try buat spesel puding trifle..
harusla spesel itu untuk en zahir..
wait n see je la mane rupenye..
c u next entry ya!

4 tukang conteng sambilan:

mizzbutterfly said...

kakak nih suka buli zikry la...heheheh

Melati Qistyna's Mummy said...

muahahaha... dh dpt yg gedabak pun stil nk amik yg adik punyer.... :)

zahirian said...

@mizzbutterfly
haiahhhh..ini la masalahnye..tunggu la nanti adik die besar sket..sian zikry..jadi mangsa jek..huhuh

zahirian said...

@Melati Qistyna's Mummy
hahaha..die bukan kira kak oii..kalau dah nak..nak jugak..letih uminye..

JOM SHOPPING!!