..puding kastard trifle full rich choc..




assalamualaikum..

entry di awal pagi lagi..
 kali ini bukan berjaga kerana assign..

tapi sebab main masak-masak..!!

..


semangat mau bikin puding trifle..

gugel-gugel resepi..
ade banyak jenis..
tapi mau try yang ini..
sebab nampak sedap..ade coklat plak tuh..peberetttt..


gambar dia memang buat kita rase nak try buat..

siap ade video tau..


macam agak remeh
tapi hasil berbaloi-baloi..


sanggup buat la..
esok en zahir balik.
saye keje..
konfem takdan masak lunch..
buat desert pon ok pe..


sori takde gambar step by step
buat laju-laju
takut anak bangun..
ni dah layer ke3 kot..
roll kek cantek..heheh

ade 2 layer kek tau..
1 lagi perasa pandan..
lupe sudah mau uplod gambar...

yang ni dah layer terakhir..
kalau ikut resepi asal..kena terbalikkan..
tapi saya x mau ambik risiko..
sebab layer choc atas sekali tu, tak cukup..
saye tambah ala-ala topping kek coklat..
sebab dah abes serbuk agar-agar (ohh..sila baca respinye ye)


gambar sisi.
di bawah sekali adalah buah koktel..dan agar-agar..
layer ke2 puding kastard..
yang ke 3, layer kek..
yang ke 4, rich choc
yang ke 5, layer kek..perasa pandan pulak..
dan akhir sekali rich choc juga..

yang ni special edition..
ohh..nampak sangat hensem dan bergaya..




ni namenye layer suka hati..
alaa..boleh je nak tukar-tukar layer tu..
ikut suka tuan yang masak..




saya sudah jatuh hati..





dah buh dalam peti ais pon nak suh "depa" posing jugak..
yang ensem bergaya itu harusla untuk en zahir..
yang dalam bekas mau bawak ke opis..
kalau tak,jenuh la nak perabiskan..




haaaa..
jangan tengok dan baca saje,.
sila buat ye..


ok..
sudah mau tidur..
abes la en zahir bebel-bebel lagi..
tidur!..tidur!!..tidur!!




10 tukang conteng sambilan:

Melati Qistyna's Mummy said...

eiiiiii menggoda sungguh la, bak secawan :P

Mrs. Mazlan said...

nmpak sedap..yummy2!!

noradzlina.kamdani said...

wah..bestnye...sedap tu mkn puding ni kua dr esbox he he he

zahirian said...

@Melati Qistyna's Mummy
KALAU AKAK DEKAT SINI..SAYE HANTAR DAH..2-3 CAWAN PON BOLEY..

zahirian said...

@Mrs. Mazlan
bukan nampak jedap..tapi rase die memang sedap..try eh..

zahirian said...

@noradzlina.kamdani
kak lin tak boleh makan ni..kak lin kan tengah diet..kan..kan..tapi..kalau setakat nak makan rase ape salahnye ..makan sket jek..

. i n n z c h u b b y . said...

wahhhh!!!

sedapppnye... nak sikit boleyyy? hehe!

zahirian said...

@. i n n z c h u b b y .
boleh!boleh!takde hal la.. :)

.ArianiAizat. said...

k.ikin,yang dalam gelas tu boley buat hidangan untuk pengantin la..hihi..

nak cuba!
:)

Ummi said...

@.ArianiAizat.
hahah..haah..boleh jugakla..try la nani..nanti jat balik buleh buat tuk die.

JOM SHOPPING!!