i owe them..



assalamualaikum..
entry pagi-pagi hari..
dengan tajuk seperti di atas..
I OWE THEM..
untuk kakak dan adik..
terima kasih sebab jadi anak-anak yang baik..
anak-anak yang sangat memahami..

kakak..
sudah hampir 2 minggu kakak tak bangun malam..
sebelum ni pukul 2-3 pagi pasti kakak akan bangun nak susu..
sekarang tidak lagi..
subuh bila bangun baru mintak susu..
masa umi bangun pukul 4am nak buat assignment..
kakak bangun juga..
kakak tak mau tidur di bilik..
nak duduk di sofa tengok umi..sambil minum susu..

adik..
pon bangun juga..
dia payah nak lena kalau umi takde kat sebelah..
so, bila umi buat assignment,
adik sanggup tidur dalam buai..
walhal bukan senang nak suruh die tidur dalam buai..
sambil berassigment..sambil-sambil hayun buai bila adik terjaga..
tapi lepas tu adik pon lena..


kakak akhirnya tertido..
tak kisah tidur atas sofa...
asal boleh nampak umi..
takde pon kacau umi buat kerja..

anak-anak umi memang baik..
sangat memahami..


kakak dan adik..
umi dan ayah sama-sama tengah pulun study sekarang..

terima kasih lagi sebab jadi anak-anak yang baik..
tak menyusahkan ayah dan umi


sesungguhnya umi sangat terhutang budi..

dan percayalah umi dan ayah akan study betul-betul..
for a better family future..

terima kasih kakak dan adik...


18 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

:) saya suka kak ikin

Melati Qistyna's Mummy said...

ehehehe.... kiut jer ber2 tu...

moga dipermudahkan jalan buat mu kin....Aminnn

Marsha~ said...

alololoooo... baiknye anak2 umi ni..... meh auntie ciom sket!

noradzlina.kamdani said...

hu hu hu..teringat zmn blajo dlu...
syaza pun akn celik mata klu kak lin br jek on PC " hu hu hu...bile nk siap assingment klu ank asyik n=bangun jek"

. i n n z c h u b b y . said...

dorang temankan umi dia study...

bagi semangat... hehe!

mizzbutterfly said...

alhamdulillah..ALLAH mudahkan kerja cikgu..
kuat smgt,,cikgu bayar bersabar...kan ALLAH da tolong...

@ MaMa ALyA @ said...

insyaAllah kakak & adik faham umi & ayah nya belajar untuk untuk mereka juga..:-)

Ena Mazly said...

alhamdulillah, semoga keduanya terus membesar menjadi insan berguna dan sentiasa menyenangkan hati umi dan ayah...

Ummi said...

@jooleata

saya suka jazz juga!!

Ummi said...

@Melati Qistyna's Mummy
aminnn..kak..amin..
terima kaseh utk doa itu..

Ummi said...

@Marsha~


mmmuuuahhh!!untuk auntie jugak!!

Ummi said...

@noradzlina.kamdani
adatla tu kan kak lin..nak buat cmane..kee berkorban jd zombi le..huhuh

Ummi said...

@. i n n z c h u b b y .

haah..memang semangat habes!!

Ummi said...

@mizzbutterfly

sabar itu sememangnya perlu..silalah bersabar untuk setahun lebih lagi..wiii

Ummi said...

@@ MaMa ALyA @
betul tu aunti nurul..harap2 nya begitu la..

Ummi said...

@Ena Mazly
ameen kak ena..

anggerik-rimba said...

sgt suka entry ni... =)

ch@ said...

alalala touching la entry ni, tapiii kita suka. goodluck akak.

JOM SHOPPING!!