En ZAHIR dan surprise!!!

assalamualaikum..

sila lihat tajuk..
ye..
surprise!!!

tau tak..(mestila tak tau kan..)
en zahir sudah sampai rumah!!
hoooreeyyyy!!!
sepatutnya saya nak kira countdown seploh harikan..
nampak gaya tak kesampaian..
sungguh cerdik beliau itu..
walaupun saya sudah mula mengsyaki sesuatu malam sebelumnya..

Hari Sabtu..malam..
seperti biasa kami bergayutan..
En Zahir bagitau,handovernote nya sudah siap..
agak aneh disitu..
selalunya esok nak balik, malam tu tak tido siapkan handover note..
kali ni dah siap..haihhh..

bila mengadu kat en zahir kata lamanye rase dia nak balik walaupun tinggal berape hari jek..
en zahir kate..ala..dah tak lame..sat je..
nanti mesti rase macam sehari jek..
pon aneh..selalu dia pon akan cakap rase lame nak menunggu..



Bila saye kate..b balik je la..mintak kat capten..kan nak p course..
dia kata..ok..b suruh capten bawak kapal masuk port..
huhuhu..nampak cam memain jek..


Hari Ahad..
en zahir kata dia cuti..
takde buat ape pon atas kapal..
pagi-pagi sebelum p kelas, saya sms dia..
en zahir reply..wahhh
selalu kalau cuti konfem lena kat bilik..ni siap reply sms..
pon aneh jugak..


petang balik kerja, saya kol en zahir..
bunyi bising-bising..
en zahir kata nanti die kol balik..
dia kat bilik kawan..bising diaorang tengok tv..
...uiihhh..macam bukan bunyi tv jek..


lepas setengah jam en zahir tak kol pon..saya try kol lagi..
saya suruh en zahir buat video kol..
en zahir kata..
ala..takde 3g ni..nanti malam kang ye..
ade keje sket ni..malam nanti kite sembang
eisshh..geram..macam tak mo bergayut jek..


so..saya biarkan saje..
tunggu saje malam nanti dia kol..
pukul 8 lebih,..saye kol..tak dapat sudah..
mane tak geram..
kate nak kol tapi tak kol pon..(merajuk la konon)..
pukul 9pm lebih..terus tidokan anak-anak..
tiada mood untuk beronline apetah lagi berassignment..
nset pon silence mode.. ^_^


pukul 11 lebih..
en zahir kol..
dalam mamai-mamai jawab juga..
en zahir tanye..
malam ni tak berjaga ke..
tak buat assign?
lalu saya kata malas nak buat sebab nak tido..
lepas tu en zahir tanye kenapa pintu bilik tutup..

..eh???..
pintu bilik ape?

..pintu bilik kat umah kita la..
nak buat surprise ni..

..ade orang bukak pintu dan orang itu adalah en zahir!!!!..
harus la kene babap kan..

anak-anak siap bangun main ngan ayah..
seronok la kakak dan adik hari ni buleh sambut besdey dengan ayah!!



ok..stop kat situ saje ceritanya ye..



p/s..en zahir balik kali ni disambut oleh bonda beliau..sape suruh tak bagitau kan..bini dia tido lena dah la..

tak tau bila akan update lagi..
kalau berhabuk blog ni nanti tolong vakumkan ye..
next week kot baru bleh update laju-laju..
hehehe..
tah-tah esok update dah

_kami mau bergumbira_
c u next entry ya!!

kak abby..jgn rindu-rimdu entry saye ye..






11 tukang conteng sambilan:

Mama Qiestina said...

waaaaaaaaaaaaah so supriseeeee :)

yat pulak yang bunga2 hati baca ni.so happy for u & kiddos.have a nice family reunited..

OneSimpleMother said...

hahaha.. sronok jugak kan skali skala kena seprais ni.. selamat berbahagia.. :)

Ummimusa said...

sweet surprise. 10 markah utk en zahir.

Kanda Jebat & Iva Saionji said...

suka suprise yg fun..hehehe...hepy honeymoon sis..eh..eh...hahahah

Lelord said...

yeaaaa suke camni

Ena Mazly said...

kuikuikui... suker suker suker....selamat bergumbira....

ZuRaNaI said...

seronoknyee kak ekin..best punye surprise..hiiii..slamat brgembira!!~ =))

dieha said...

wah..happy ekin..nampak senyuman sampai ke telinga..hehe..apapun..happy for you..

.ArianiAizat. said...

hehe betul la nani teka..syiokknya lama lah adlina&zikry dapat bmanja ngan ayah kali ni ^___^

Marsha~ said...

issshhh.. jelesnyeee... hehehehe

Maslina Rosdiana said...

Kak Kin,

Bestnya dapa suprise sebegitu...syoookkk sangat!!!!

JOM SHOPPING!!