..cuti tahun baru hijrah kami..

assalamualaikum..
semalam adalah cuti umum..
sempenan sambutan maal hijrah..
tapi kami tidak kemana-mana..
hanya dirumah sahaja..
seharian bersama budak 2 orang itu..


PAGI
kakak dan adik bangun awal macam biasa..
so, mandi sekali dengan diaorang laaa..
solat Subuh si adik memang duduk baik saja..
tapi memang takdela nak dapat berzikir ,wirid ..nak doa pon tak sempat..
sebab si kakak selalu menjalankan aktiviti buli adik..
pantang umi biar sat ja..
ada je la yang dia buat kat adik..
paling suka tolak adik..hairan sungguh..

waktu buat breakfast..
pasangkan cd..
sambil-sambil diaorang leka layan cd..
sempatla buat cucur..

lepas breakfast..nak main pulak..
umi dok kira-kira..bila la dieorang nak tido..

masing-masing dengan hal sendiri..
si adik sebok nak berjalan..
si kakak sebok dengan keje blok dia..

kalau tanya kakak buat bentuk ape tu?
kakak kata "jirapah" (zirafah)
hahahaha

bubuh adik naik buai..
syoknye dia..
tapi tak mau dok lama sebab dia lagi suka berjalan..
nak pegang itu ini..

harus diperhati selalu..
tak boleh dibiarkan..
sebab adik dah berani nak panjat slide plak...


tengok jari-jemari kakak..
abes biru..
main ink stamp pad umi..
mana la dia selongkar..



cop kenang-kenangan semasa bertugas di Negeri Sembilan..
tak bagi main, dia bising..
so,bagi aje lah..

adik yang mula-mula main sorang-sorang..

lepas tu sangat excited sebab kakak pon nak main sama..
bergelak ketawa la diaorang ..
umi pon senang sikit..
bagi lepas main dalam bilik tu je la..

terhad sikit kawasan sepahnye..
kalau tak abes 1 rumah nak kene kemas balik..

sempat jugakla bergayut dengan enzahir di Taiwan sementara diaorang main..
kapal sudah mula belayar..
cepat-cepat sampai Bintulu ye!!


ok..
ini saja..

SALAM MAAL HIJARAH..
SELAMAT TAHUN BARU..





12 tukang conteng sambilan:

Marsha~ said...

saya tabik spring lah kat awak boleh handle diorg ni seorg diri... sy mmg takbleh.. kang sorang nak susu, dua2 nak.. pastu kalau dua2 mintak pangku, tak ke haru... dahle kakak asyik lepum paler adik dia,,,,

Erin Rashid said...

aku pon dok umah je
jln skit g umah parents aku
masak2 mkn2
tu je xtvtnye

dieha said...

ekin..bestnya...ada play room utk anak-anak..ekin beli di mana yg gelongsor tu..berminat plak bila tengok..

ayu aziz said...

woohh..
tukar.tajuk.blog.yeh.cikgu..
sy.ingt.sape.tadik...heee

noradzlina.kamdani said...

wah...pandai memanjat dak zikry ni..hati2 cekin takut jatuh

Ummi said...

@Marsha~
marsha..same jek..macam beranak kembar kan..tapi, alah bisa..tegal biasa..sebab dah biasa setelkan sorang2..insyaAllah buleh handle..

Ummi said...

@Erin Rashid
alaa..ok la tu..kan baru balik vacation..hiii

Ummi said...

@dieha
beli kat kedai basikal kat Jitra..kalau balik SP..bolehla singgah..cewah!!macam dekat jek..hii..tapi kalau nak..Jitra jek kan..

Ummi said...

@ayu aziz
hehehe..sempena hijrah..cewah..

Ummi said...

@noradzlina.kamdani
tu la kak lin..memang kene perati selalu..

Norida said...

Sumber inspirasila akak ni, kita serupa. Hubby belayar, anak nak masuk 2 setahun sorang..insyaAllah boleh, sebab akak pun boleh.

cik R said...

Yang, ko beli papan gelongsor tu kat mana? siap ada buaian. baper RM yer

JOM SHOPPING!!