Entah..tak tau la apa bezanya..

assalamualaikum..

sedang menguruskan kehidupan harian dengan 3 anak soleh dan solehah itu tanpa ayahnya disisi..cewahhh
selepas abes master..umi masih tercari-cari apa bezanya rutin harian semasa dan setelah habis master..

malam..
masih tido lewat..
ngurusin itu dan ini..
online fikirkan macam-macam tentang trendyzs..
sesekali berhenti sebab zakwan bangun mencari uminya..


subuh..wajib bangun awal..
dan biasanya sebelum pukul 6..
dan sekarang..kena memasak di pagi hari..
memandangkan si kakak & abang dah pandai request nak bawak bekal ke sekolah..
feveret adalah pancake..tambah-tambah bila tukang masak nursery angah kata
"sedaplaaa..esok suruh umi buat lagi"..pergghhh..
setiap pagi kena masak "sesuatu"..bukan untuk angah je..utk kawan-kawan dia sekali.

tenghari..
terkejar-kejar amik k ina..
terutama bila umi habis kelas ngajar pukul 1..
sedangkan k ina abis kelas pukul 12.30..
dah tak boleh carpool dengan semua boyfrens kak ina..
sebab k ina dah tukar tempat transit petang..lain kali cerita..
selesai amik k ina..balik rumah touchup mana yg patut..zohor juga dirumah..


petang..
pukul 4 akan ke trendyzs dulu..
cek apa yg patut..
mungkin ke bank jugak..
kemudian terus pecut ke rumah..memasak untuk menu makan malam anak-anak.


5.30pm..
amik 3 beradik di nursery..ke trendyzs lagi jika perlu..

7pm..
makan malam dulu..


7.30pm..
mandi, maghrib ..etc2..


9pm..
tidokan 3 beradik itu..kekadang terlewat jugak ke pukul 10..



pukul 11..mula mengadap lappy..
kekdang terlajak ke pukul 2-3 pagi..bila mana nak kena basuh baju atau lipat kain baju yang tak pernah la nak berkurang..huhuhu


 dan setiap minit..jam..ingat kat husben..pm dia di fb..amik ape je gambo yg boleh..pm sama dia..


ate..
tak taula ikut celah mana umi buat master dulu?
ingatkan bila dah habis ada la sedikit masa nak hilang lelah..
tapi..tak ade pon????
dan untuk mereka yang rajin tanya..
buat macam mana eh..macam mana bahagi masa ye..

jawapannya..



tah la...
umi pon tak tau...huhuu



segala kekuatan tu datang dari depa-depa ni kot?












 dan tak lupa..doa dari si dia yang jauh...









2 tukang conteng sambilan:

amal said...

akak hebat! hehehe.. dah habis master dah eh. tahniahh.. phd plak pasni :D

zahirian said...

PHD?..aduyaiiii..ampunnn..

JOM SHOPPING!!