cukup 2 bulan..

assalamualaikum..


alhamdulillah..
harini baby sudah cukup 2 bulan dalam womb..
dan syukur kali ini Allah permudah urusan mengandung yang ke 4 ini..
belum sekali pon umi muntah-muntah..
ajaib sungguh rasanya..
sangat-sangat la berbeza dengan 3 orang sebelum ni..

umi dah buat buku merah pon minggu lepas..
selalunya siap aje buku merah tu..haa..memang lembik..mula la loya..muntah..pening dan yang seantero dengannya..

cuma sekarang kemalasan untuk pergi kerja adalah sangat ketara..hahaha
lepas sahur sorang-sorang (sobbsss) kekadang sempat guling2 lagi dengan zakwan..
siap ber"tango" dengan ayah nun di tengah lautan..
rasa cam nak amik EL..tapi si ayah kate NO..NO..NO..
ayah kata namanya pon Emergency Leave kan..so..kalau emergency barula amik EL..


harap-harap moga terus sihat dan kuat hinggalah ke tarikh due nanti..
Allah pon maha mengetahui kan..
bayangkan kalau umi lembik..
macam mana nak jaga yang lagii 3 tu..

tambah-tambah si zakwan..
yang macam tau-tau aje dia nak jadi abang dah..
kalau boleh nak melekat dengan umi 24 jam..
memerap sungguh..









haa..ni sikit-sikit nak majuk la ni..kamon la abang kuan..dah besar dah..

ni gambar lama dah ni..rambut pon belum potong masa ni..

dah makin panjang umi tengok zakwan ni..

sat saje la zakwan jadi anak bongsu kan..

harap-harap nanti bila dah ada adik..boleh berubah perangai ye zakwan..buat masa ni..merap aje laaaa..umi redho..hahaha


dan sehingga sekarang..umi belum stop bf zakwan lagi..
walaupun misi dah suruh stop..
memandangkan sejarah pregnen umi yang lalu..asal preg aje..hb darah rendah..selalu di bawah angka 10..

hmmm..kesian..
so..selagi boleh..tidak memudaratkan..teruskan saja..boleh gitu?

abg zakwan baru 1 tahun 3 bulan..

semoga segalanya dipermudah..ameen..









4 tukang conteng sambilan:

Ainul Hayat said...

Alhamdulillah takde loya-loya....kak, andaikata ada rezeki saya berbadan dua satu hari nanti )sgt2 berharap)...saya nak tengok gambar anak2 akak. Sebab diorang sgt2 comel.

zahirian said...

wah..wah..wah..hahah..silalaaa..tengok..tengok..jangan tak tengok..akak doakan cepat2 dapat baby ye..insyaAllah..ameen..

cik chinta said...

Bgusla kak xde mslh, moga bsalin pon sng nti.

mamabeauty said...

amik supplemen shaklee kak insyaAllah..

jemput ke blog saya mamabeauty1.blogspot.com

JOM SHOPPING!!