ohhh baby!! akhirnya.....

assalamualaikum..

ok..en soulmate sudah ada dirumah..
cerita kepulangan dia..lepas ni..huuuu

sangat excited mau update kisah sibaby dalam perut ni..
semalam sy bercuti..
dan antara pengisian cuti adalah melawat Pusat Rawatan Mahsuri di Jitra..
insyaAllah akan melahirkan di sana nanti..

buat check up..
dan scan lagi..
uihhh..budak kecik dalam perut ni sudah 2.8kg..
dan doc zurina kata, maybe dia akan keluar awal dari tarikh due..
tarikh baru adalah pada 27 Mac 2012.
dah makin sempit space dalam perut umi..membesar dengan sihat dia dalam tu..
tengah scan pon tak dok diam..

Dan akhirnya...
kami sudah tau jantina dia!!..
Mula-mula doc yang tanya.."dah tau ye jantina baby?"
saya kata..tak tau..asyik tak nampak saja..
Doc: "hmm..ni..boy ni.."dan doc siap tunjuk bahagian itu..

rupa-rupanya dia nak tunggu ayah balik baru nak tayang..
seelum ni p la scan kat mana pon..sentiasa menyorok..
simpan rapat-rapat..

sehari sebelum Mahsuri kan cek kat doc gomen..
sampai kecewa doc gomen tu dia buat..tak mau tunjuk..huhuhu


semalam bila p scan dengan ayah..
amboi..
rilex je dia show off..

dan sebenarnya memang dok mengharap baby boy!!
ayah sebelum ni kata dah dalam perut umi boy..
ayah memang nak boy sebab nak bg angah kawan..
kalau tak, dia asyik terpengaruh dengan kakak ina jek..nak bertudung..bertelekung..main bear segala bagai..
so, angah dah ade kawan la nanti nak sepak bola!!


umi pon syok jugak!!
nanti kak ina ada 2 orang bodyguard!!
diaorang ni kan kira umo rapat2 jugak..
nanti dah besar mesti nampak cam sebaya kan..
best..best..!

nanti no 4 boleh plan baby girl plak..cewah!!
yang ni belum keluar sudah ada plan untuk no 4..hahahah..

ok..ok..
meh tengok rupa baby boy dalam perut..
dah agak padat dalam perut..
ni pon umi printscreen & edit..sebab ekceli ni adalah dr video..
nampak cam mewarisi pipi pau si angah jek..hiiii

*


*


*


*


*


*


*


*



*











syukur alhamdulillah....amazing!!



9 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

:)

Melati Qistyna's Mummy said...

tahniah kin...

ishh, ngegada... nak kena babab neh, lom kuor lagi nak ek dah ngan umi dia... ayah balik br nak tayang...ahahahaha

[sutera kasih] said...

Subhanallah...dlm operut pun nmpk comel dh kak hehe

OneSimpleMother said...

whoaaaa... bestlah angah dapat geng main bola.. :)

Sery Suryani said...

tahniah puan syikin..=)

Marsha~ said...

Bestnyeeee... Sy pun nak baby boy lg pasni utk kwnkan ariq... Sbb cousin sume girls.. Huhuhu

Ummi said...

jazz ... :)

______________________________

hahaha..ampun..jgn bababp sy antie abby!!

__________________
sutera kasih..kalau dah namanya beby..mesti comellllss..anak sape pon..comel2 belake :)

_________________

kak mas..harussss..memang excited nih!!

____________
terima kasih ye cik seri..



_______________________

sis marsha (baru tau kakak rupenye..huuu) elok la tu..kasik kawan kan..moga berjaya ye!!

HaninFarshid said...

congrats :) comel baby...bila ayah balik...baru excited nak tunjuk ;)

fasha amira said...

waaaaaaaaaaaaaa,,,geramnya..pipi dye nmpk dah...memg dye nk tgu ayah pon..blom kuar lg pndai dah...
puan jgn lupa update gmbr baby...sy sama2 excited daaaa

:)

JOM SHOPPING!!