awak..janganla buat sy ternanti-nanti..

assalamualaikum..

hari Jumaat lepas..sy kol awak..
tanya husben sy boleh off tak Bintulu ni?
awak kata "sy belum plan apa-apa lagi..nanti puan kol balik hari Isnin ye"

Hari Ahad..
dapat emel dari en soulmate..
katanya capt dah emel pon surat kat awak..
dan awak dah noted..
sy mula menaruh harapan..

Hari Isnin..
saya kol awak..awak tak jawab..
lalu sy pon sms..
tapi sy tunggu sampai ke malam..
awak tak reply pon


Hari Selasa
saya kol lg..
awak jawab kol..
sy remind kat awak pasal sms yg sy hantar..takut awak lupa..
awak jawab "sat ye puan,,SAT lagi sy jawab sms tu"
okeh..kalau ikut logik..kenapa la nak jawab sms..
kan kita tengah bercakap..awak bagitau je la keputusannya..
tapi xpe..think +
sy anggap je awak tengah bz..x boleh cakp dalam phone masa tu..
lalu sy pon tunggu la sms yang awak kata SAT lg nak reply..
dan..bagai menanti buah yang tak gugur..
takde sebarang sms dari awak

Hari Rabu..
sy kol lagi..
kol dan terus kol..
macam dah takde keje nak buat..
tp sy gagal mendengar suara awak..


hari ni dah hari Khamis..
karang sy kol awak lagi ye..
nape la susah sangat nak bagitau..
husben sy dapat off ke tidak..
sy tak marah kalau awak kate"suami puan tak boleh off lagi.."
takpe..sy faham..ni bukan kali pertama husben tak dapat off bila tiba masanya..

cuma jangan buat sy tertunggu-tunggu..
kalau ye katekan ye..kalau tidak katakan tidak..
ni macam nak bg off, tp ...haiahhhhh
husben sy dah overdue atas kapal nun..
kalau sy terdue awai cmane?cmane?


harap-harap awak dapat bagi jawapan hari ni ye..
tak kisahla ape jawapannya..
supaya saya tak tertanya-tanya..



terima kasih..

5 tukang conteng sambilan:

Dhaniya ShahNiza said...

susah ke nak bagi jawapan pada wife2 orang kapal ni..macam la kite ni x memahami kan??sabar ye kak Syikin..

Melati Qistyna's Mummy said...

Napa dorg nie??? Bukan suh jawab soklan essay pon, buat keje, x buat keje nih!!! *err, teremo plak*

Dinda Iva said...

eeeee susahnya....agaknya nak cakap tapi xsampai hati..tapi sampai bila nak asyik SAT je....sian akak..hope semuanya berjalan ngan elok ya...

ajuramli said...

sabar yer...alah bisa tegal biasa.....

HaninFarshid said...

sabar,k...syikin...insyaAllah en soulmate dapat balik on time....be strong....

JOM SHOPPING!!