pabila silent reader mula bersuara..

assalamualaikum..

kelmarin en soulmate sudah mula berlayar lagi..
destinasi kali ini adalah shimizu, japan..
masuk port Bintulu 30hb..dan keluar 31hb disember 2011..
dan buat pertama kali selepas 2 bulan dia menjejakkan kaki ke tanah..
dah lama tak turun darat..
emmpp..payah sungguh jd Cargo E kan b..
dulu syok je tiap kali sampai port..pangkah je boleh gayut
tapi sekarang bila masuk port..dia antara orang yg bz..
nak buat  cmane kan..kerja..kerja..


dan masa bergayut kemarin..en husben saya sudah bising-bising..
kenapa tak update blog..
entry pasal besdey zikry..prezen untuk zikry..

huuuuuu..ya ampunnn..
selalu dia tak kata apa pun..(sebab selalunya memang berupdate kan)
dua minggu terkhir disember..sehingga dua minggu awal Januari ni..uminya sebok menghadapi sisa-sisa sem..
macam biasa..project..presentation..final exam..
ruang untuk berblog agak terhad..
mencuri masa je..sebab tau si ayah nun jauh di sana kan silent reader paling tegar..
maka..ni stay up semata-mata nak buh entry pasal besdey zikry..
khas untuk tatapan ayah nanti bila sampai bintulu dalam 2 minggu lagi..



birthday angah kali ni ummi buat mana yang termampu je.
buat kecil-kecilan dan tertutup bersama sepupu-sepupu terdekat nun kat rumah tok..
bukan masalah sebok..takde istilah sebok la untuk anak-anak ummi..tp masalah tak larat..huhuhu..
tak terdaya la umi angah..tp bila tengok angah hepi dengan sepupu-sepupu tu semua,umi dah rase syok..

hari khamis 29dis baru makan kek..
walhal birthday angah 25 disember..
atas faktor tertentu..kenduri kawen yg berderet..majlis makan kek angah terlewat sikit.
angah ok je..kak ina yang lebih-lebih..asyik tanya bila nak beli kek hepi besdey to you..

hari khamis 29 dis..pas balik kerja pukul 3.30pm terus umi masuk dapur goreng mi..
memang pantas la..pukul 5.30 dah setel semua, amik angah n kakak dari skul..
terus start enjin kete p rumah tok..


dan ni antara gambar yg ada pada hari kejadian (^__^)

acara belum mula tp aktiviti cuit-mencuit kek sebab dah tak sabar adalah perkara biasa..

nampak sangat close dua beradik ni kan..tak sabar nak tengok diaorang jadi TIGA..

mula-mula bg zikry pegang pisau untuk potong kek..tp xjadi acara memotong kek..mencincang kek adelaaaa..

dan ini..aktiviti makan-makan bersama sepupu-sepupu dan anak2 jiran terdekat..adoyaii riuh rumah..











dan hadiah besdey untuk angah tahun ni ialah..













basikal!!
tak payah nak bodek-bodek pinjam basikal kak ina dah..
basikal ni beli pada 27 dis 2011..
entah macam mana umi rasa konfiden nak bawak dua beradik ni p kedai basikal tanpa ditemani sesiapa..
umi rasa boleh kontrol..walau dengan perot boyot..konfiden jek.







dan scooter itu adalah kepunyaan kak ina..
mau tak rambang mata tengok basikal kat kedai tu..
kakak request "umi..kakak nak jugak"..huuu
cair umi okeh!takkan nak beli basikal lagi untuk kakak..dan apek tokey kedai tu bukan main suka la dok cucuk2 si kakak..beli scoot tu..
dan memandangkan umi rase masih dalam bajet..ok..proceed..
senyum mereka itu kan membahagiakan....


oeshhhh...panjang sudah entry ini..mata pon makin sayup-sayup saja..harus berhenti setakat ini dulu..c u next entry!!!


2 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

comel je.. hehe.. :) suka tgok anak2 kak ikin.. comel!

Melati Qistyna's Mummy said...

Uish, dh beso zz tu mmg dh boleh beli beskal.... Heehehe. Espy belated besday buat zz...

JOM SHOPPING!!