Petua bercinta jarak jauh yang harus diEDIT oleh chenta hati orang kapal.

salam..

saye bosan..(maklumla cuti lama..)
then google2 cari tip bercinta jarak jauh ni..harus di refresh..
saye terjumpe blog nih.. klik sini

entry ni untuk chenta hati orang kapal..
ni memang copy n paste dr blog tu..yang kaler merah tu keje saye..heheh

Percintaan Jarak Jauh

1. ~ First sekali, sekarang ni dah zaman high technology…kita jangan ketinggalan! Kita sekarang dah ada web cam yang mana kita boleh buat Video Conference…which is bercakap, sambil tengok wajah kekasih lagi kat laptop tu kan.>>haah..betul..thanx to tech today..

2. ~ Dunia hari ini juga mempunyai hand phone 3g yang juga boleh bercakap sambil melihat wajah kekasih. So, setiap hari, setiap malam mengadap benda tu je lah…barulah terasa dekat dengan yang tersayang, betul tak?>>betul..sekiranya si die berada di Bintulu

3. ~ Anda juga boleh amalkan Yahoo messenger which is, tak boleh percaya sangat tetapi boleh menahan kekasih anda dari pergi kemana-mana di waktu berjauhan ni hahaha… chatting je lah kerja anda dan dia 24-7 …mampuih, apa kerja pun tak terbuat!>>boleh laa..kecuali mase die duty on dat day..

4. ~ You all juga perlu kan kepercayaan lebih dari percintaan biasa…kalau tidak, asyik bergaduh je lah. Buang masa tul!>>kepercayaan 200% :yg dilaut kene percaye lebih pade yg tersayang di darat sebab di darat lagi banyak dugaan=terutama yang belom kawen..kan..kan..yang kat darat harus pecaya yang atas kapal x melayan "kadet pempuan"..hiksss

5. ~ Tidak boleh tidak…you all mesti melawat each other. Mesti berjumpa!! …kalau berbulan asyik main kut online, itu macam tak ada perhubungan cinta dah tu. At least once a week…jumpa!>>hahaha..statement ni tak sesuai langsung untuk chenta hati orang2 kapal..anda lebih tahu kenape..


My personal advise, lebih baik bersama orang yang tinggal berdekatan dengan you yang you boleh reach dia bila-bila masa pun. Daripada you nak duduk menunggu dia yang jauh…duk fikir macam-macam, duk ingat dia duk buat jahat dengan orang lain, duk merana seorang diri…adoi, buang masa je lah kan…but, it’s all up to you…>>yeahh..up to me..and i choose him!..amboii..die punye advise..personal kan..so,biar je laaa..

As I said earlier, yang dekat pun boleh juga berlaku the same>>ye..setuju!!… kat YM, dia tak muncul-muncul. Kat webcam, dia tak online…call tak jawab…sms pun berhari-hari diam. Cuma yang jauh ni lagi mudah berlaku… so tok sah nak pening-pening, yang dekat, ramai!! >>die tak muncul pasal dok tengah laut ..tak de line

So to all of you out there….All the best for those having a long distance relationship. May you succeeded together to the end >>sehingga saat ini..alhamdulillah..


p/s : ayat kat atas tu pon saye copy n paste tau!!kang x pepasal ade orang BOOM saye..hihihi..

14 tukang conteng sambilan:

tinie & thahir said...

~~ Cinta hati org kapal The Best ~~

dianafirdaus said...

yup dh visit pun blog tu...
hihihi..diana rasa brother love punya komen tu terlalu general kan..
Anywey,PJJ ni pun ada banyak sbb yang berbeza dr segi keadaan.dia kena wat research lebih kot ;p

But sy percaya dan ianya dah terbuki PJJ kita semua bahagia kan ;)

Kita semua insan "terpilih" dari-Nya..
Alhamdullilah...

ZuRaNaI said...

kihkih..lawakla kak ekin ni..yee..harus diedit..hiiii~

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hiihi..
tqvm 4 sharing..
i pon still PJJ ngan somi,
somi pn 'nelayan laut dalam
hkhukhuk.. :((
agak lucu disitu yep..
ye, kita 'ínsan terpilih'!.. =D

Ummi said...

kak tinie : sape lagi yang nk mengebestkan kalu bukan kite sendiri..hii..ape2 pon memang kite best!!

Ummi said...

dianafirdaus:waaa...long time no c..kite ni golongan terpencil je kot..die pon tak terpk pasal kite gamaknye..ekekeke

Ummi said...

zura : cenggini la bile dh kebosanan..mule la kuar entry yang tak berape nk fakta nih..

Ummi said...

leily: salam kenal!!nanti sy p lawat awak eh

noradzlina.kamdani said...

hmm akk setuju cekin..w/pun laki akk xjauh mana...

Ummi said...

kak lin: heheh..waaa..setuju ek ngan saye..moge kite2 yang tak dok sebumbung ni sentiasa bahagie jugak kan..

lily lotus said...

hihii..menarik fakta2 tu

Ummi said...

lily :bertambah menarik bile kene edit lah cik lily..

cik zatil said...

setia dan saling
mempercayai..

rindu memaksaku
manyayangimu..

tetibe bile PJJ
diri jd jiwang..

hehe..

Ummi said...

cik zatil : bile jauh baru best jiwang2 kan..

JOM SHOPPING!!