- entry penuh angan-angan -

assalamualaikum..

semalam en zahir sudah mula belayar semula..selepas anchor selama 5 hari dengan riang gumbira (wife dia la)
kali ni ke..Higashi..Kawasaki..Japan..
TAPI..
tibe2 saye konfius bile melawat blog dak zura
nape zura tulis anyong hitachi?
untuk makluman semua (cewah ayat..), en zahir ngan en zainal tu naik kapal yang same..
tapi p tempat yang berbeza laaa..hahaha..ohh..apekah??
kite wait n see je la tengok kapal tu sampai mane kan..
yang penting selamat p dan selamat jugak la kembali..

selain hepi sebab anchor..
ade sebab lain jugak untuk hepi+hepi+hepi kali ni..
semalam semasa kapal dah mula gerak..masih lg bergayut dengan en zahir..
dan en zahir sudah pesan..
sampai Japan nanti kol ye..
yess..saye suke!!
bukan kol en zahir..tapi kol pn yati..
bintulu pasni cukup sudah 4 purnama en zahir belayar..
jadiknye..sudah boleh apply mau sign off la kan..

KALAU..

kalau la en zahir dapat balik awal Jun..
dah boleh jalan2 laa..
Nak p PD..
then..bolehla TERlajak ke Kuala Pilah..
boleh tak nak rase jalan baru bukit putus tu?
heheh..rindu la same orang2 di KP itu..
panjang umur..murah rezeki..jumpe la lagi..
encik zahir dah kate ok..jauh wooo dr kedah nk p n9..
tapi di gigihkan juga..atas urusan tertentu..
K LIN!! ade rezeki kite jumpe eh..
mama wafiy..dok senawang.boley jugak la jumpe..kenal2..
harap2 juge en zahir dapat p course..makanya..usah bimbnag pasal hari raye..


TAPI..

kalau en zahir tak dapat p course..
punah sudah angan-angan..
en zahir kene turun bulan 7 la..
sebab nak beraye berEMPAT kali ni..
haiassshh...


buh peta..takut en zahir sesat..nti org p hitachi..die p kawasaki...wiii

..higashi port..

17 tukang conteng sambilan:

ayu aziz said...

sy wndu gak nk p kuala pilah.. heee~
dh 2 tahun tnggalkan matrix..
wndu nk p pasar mlm hari jmaat tuh.. hihi

tinie & thahir said...

Tak pe syikin..
Dapat raye ber-4 tu dah syok tu..

tinie & thahir said...

Tak pe syikin..
Dapat raye ber-4 tu dah syok tu..

w|cKa` said...

cuba tanya 2nd officer atas kapal tu.. kapal tu ke mana? 2/o yg buat passage plan..

ez@din said...

kak kin..minta2 la en zahir dpt wat course..dpt la jumpa..B za pun wat course

kak mas said...

org mcm kita mmg kena plan jauh ke depankan.. yg penting raya dpt sama2 :)

ZuRaNaI said...

kak ekin!!!
haha..anyong hitachi tu gelaran saye panggil anai..hiii..bukan tmpt die pegi..hiii..sori klirukan.hiii

g highashi ek upenyee..hiii

saye nk kol pn yati tu gak boley ke?anai kate nk balik..hiii

Ummi said...

ayu : hahah..nasi kerabu kt pasar malam tu sedapppp..

Ummi said...

kak tini : ni la tgh usahakan ni kak..harap2 dapat beraye..xpela kalu nk kene balik lambat sket..

Ummi said...

izan : hhihi..
akak tak tau izan..en zahir tu orang enjin..tengok je la nanti die sampai mane..

Ummi said...

za: haaa..mane tau kot2 kite bleh jupe kat ganu eh?

Ummi said...

kak mas : kite ni kategori the best planner kan..hahaha..

Ummi said...

zura: hahahah..ni yang cikgu marah ni..bagi tajuk tak kene isi!!

jom..jom..kite kol jom..nti buleh gumbira same2 sebab dieorang balik..wiii

ZuRaNaI said...

hiiii..mintak maaf ye kak ekin..cikgu jgn marah..nant saye blaja rajin2..hiii~

noradzlina.kamdani said...

hmmmmmmmmmm
klu dpt jumpa Alhamdulillah kn
klu en zahir dpt beraya ber4 bgs gak...ble le cekin celebrate wed ann ikut bln islam he he he..mesti dpt hadiah lg besh...
agaknye syaza dh ok blm klu jumpa zahir kn?

Ummi said...

zura : maafmu diterima..hihihihi..eh..ade ke name tempat hitachi eh??men belasah jek..

Ummi said...

kak lin ni bagus betul..sume date penting idup saye k lin "save" ke?hihihi..tah2 syaza tak ingat dah kot kat uncle zahir die..hiii

JOM SHOPPING!!