Perkara-perkara SENGAL ketika peperiksaan..

salam..

update jugak akhirnya..sebab encik zahir tengah keja..

ok..mari membebel..
2minggu ni adalah musim exam..
saye bertugas di Dewan Mahawangsa,KMK..dewan ni menempatkan bebudak Sains Hayat..
dah 3 hari berlalu..
Hari pertama adalah paper english n Bio 1. Malas la nak cite pasal jadual exam..nanti lari dari TAJUK kat atas tu pulak..heheh

Kalu jadi pengawas exam..macam-macam mende yang kite boleh tengok..
maklumla..dok berjalan ke hulu ke hilir..perati segala jenis student..
dan di bawah ni saye senaraikan beberapa perkara yang saya sendiri kategorikan sebagai SENGAL dan tak patut dibuat sebelum..semasa ..dan selepas exam..
apakah itu?

1. Tido..
ala..biasela kan..letih study..dh x boleh nak jawab, ade student yang tido..tapi ape yang sengal nye adalah..baru 20 minit dah tido!!apekah hal nye itu??yang ni berlaku semasa paper BI..mybe malas nak pk..sebab paper BI kan x kira dalam cgpa..hampeshh..(Kak Lin>>sila marah)

2. Tak bawak kalkulator (ejaan penuh tu..)
seumur hidup,saye x penah amik paper Biologi..so,sy tatau la nk kene bawak calc tak bile nak jawab paper Bio..bile masuk dewan,ade yang bawak..ade yang tidak..tapi rupe2nye memang ade mende yang nk dikire jugak. sebagai budak yg amik paper bio..takkan die tatau nk kene gune calc atau x?atau die rase boleh gune jari je utk kire?>>sengal<

3. Masuk lambat
saje nk bg susah hati pengawas dan orang2 HEP..lagi 5 minit exam nak mula,meja masih lagi kosong..bile orang dah angkat pen nak tulis..die masuk dengan tersengih2..sudahnye kene warning dengan KP..sengal..

4. eh..tiga tu je kot..esok ade paper math..agak2 ade ke yang x bawak calc lg? yang tu memang Raja SENGAL la!!

13 tukang conteng sambilan:

noradzlina.kamdani said...

huh....20 min dh tdo..tu cnfm 'flying colours kot' kt kmns kol 10 pg dh blk ms paper BI 1...kali ni ms jg exam PDT akk pantang tgk bdk tdo..trs g kejut jek...rugi ms jek klu tdo

dengo kabo nye, mcm2 erata berlaku pd exam kali ini

klu le cekin tgk soalan esei BI..klu cekin tere la...senang banget n xmencabar langsung...camne nk bg kt bdk matrik? sape yg buat soalan tu mmg B*****G la....

ez@ said...

hehehehe..sengal tul budak2 nih...sabo jer la...diorg bkn per,terlalu nerbes nk xzam la tu.sbb tu ada yg tetio,dtg lmbt dan x bw kalkulator..hihihihi...za jg xzam la benda yg paling buhsan nk dibuat...

i n n z c h u b b y said...

kalo cam inn ni budak elektrik ni,kalkulator tu memang benda paling wajib skali ada kat dlm beg...

dah la soklan kira2 yg sungguh mencabar minda... fuh!!!

miss fie said...

students mmg suke tido time exam...sye pon pelik la..tido smpi kertas exam basah kene air liur!!haha nmpak sgt lenanye=P

cik zatil said...

pernah gak tertido time exam..
tapi pas dah surrender
nak jawab..huhuhu

suke exam :)

mizzbutterfly said...

cikgu..cikgu...pemerhati terbaek..hahahaha....

.ArianiAizat. said...

k.ekin!meh sini nak download sket kerajenan k.ekin update blog! :P hehe

Erin Rashid said...

apa yg ko tulis no.2 tuh ikin>
yg last para tu
huhuuh

Ummi said...

kaklin..paper BI tu pon sengal jugakkan..1 KMK x dapat correction pasal BM fax ke KMK tp x infom..pehtu tu PA pengarah cuti..pon sengal..

anggerik-rimba said...

kin...post yg sgt menarik....wakakakaka....akak pun jage exam...jage bdk akaun lagi...pepaham je la...paper smpi 3 jam....jgn pengawas pun sengal udah ler...huhu...

Ummi said...

eza :cikgu n exam x boleh dipisahkn..

Ummi said...

miss fie: pehtu bile bangun ,tengok kertas basah dah..haaa..jenuh laa..

Ummi said...

kak anggerik : syok tu 3jam!!mau keras lutut..hahahah

JOM SHOPPING!!