Berniaga secara online

salam..

kalu perasan..kat sebelah kanan blog ni ade list Business Ummi..


ni baru berkesempatan nak bercerita..
ade 3 mende yang saye niagakan..
dan ketiga-tiganya adalah barang yang saya sendiri gunapakai..

1. yang pertama sekali saya jual secara online adalah Aromatherapy Plus..sejak bulan 8 tahun lepas kalau tak silap..mula berminat dengan AP sejak tahun lepas jugakla..puncanya kakak dulu selalu selsema..asyik nk kene amik ubat..tapi sembuh sementara jek..kesian la kecik2 dah kerap makan ubatkan..asyik meleleh je hingus die sampai en zahir sedut sendiri tau..(ayah mithali..awarded!!)..dah takdir..mase bershopping kat Alor Star,ade orang rekomenkan produk ni..saye saje2 cuba kat kakak..alhamdulillah kakak ok!!2-3 hari hingus kering..tido pon lena..terus jatuh hati ngan AP..siap promote kat kengkawan yang ade anak kecik..banyakla faedah lain AP ni..sila klik la untuk makluman ye..

2. Maskpack
yang ni atas rase ingin mencuba..tapi bile dah try..yess!! i like!!..boleh nampak perubahan selepas pertama kali mencuba...yang ni baru dalam 2 bulan saye cuba..anda pon boleh cuba..lagipon suke la sebab hargenye lebih murah dari yang kite boleh beli kat watson @ guardian @ mana2 tempatlaa..try tengok..

3. Cocoa Collagen..
Haa..yang ni pon jumpe dlm internet jugak asalnya..tengok testi dari customer macam bagus je..so,saye pon try la..kesan paling ketara yang buat saya konfiden dengan produk ni..tiada lagi pecah-pecah kat tumit..sangat best!!seblom ni dah try macam2 sapu kat tumit,..tapi tak ok pon..dalam testi yang saya bace,dlm 4 hari dah nampak perubahan kat tumit..tapi saye dalam seminggu lebih kot?sebab x berapa nak perati..tau2 je dah makin licin tumit..satu lagi elok untuk ibu2 yang menyusukan anak..boleh menambah susu dan mencantikkan kulit beby..esh..banyak lagi la..klik je la..

minat yang mane2 boleh je kontek saye ye!!
meniaga online ni aktiviti tambahan saye untuk memastikan saye sentisa "ade keje"
kalu tak...mesti rase lambatnye encik zahir nak balik kan..
takla susah mane pon walau ade anak 2..
yang penting ..pandai2 la bahagi mase..
dan lagi penting..en zahir pon support!!(sayang encik zahir!!)

8 tukang conteng sambilan:

noradzlina.kamdani said...

oh yeke cocoa collagen itu bagus nnt eh....nnt kak lin g jengah

masKulai said...

sedang mencube ccpp..ase nak lagi..nak lagi..tq kin for info..

Ummi said...

k lin : kalu pasal pecah tumit tu..konfem k lin..sb sy dah try..

ni mas johor ke?buat blog dh?

lily lotus said...

nanti ly terjah!

liza said...

mcm menarik gak produk yg ikin jual ni..nanti saya tgk yer

Ummi said...

liza: sila tengok..tengok free je..hii

abu muaz said...

kuat juga bisnes ni...

sha said...

salam akak,

sha tertarik dengan CCP tu sebab tumit sha memang keras and senang e pecah. Penat dah sapu lotion coco butter lah, heelcream lah, sume tak jalan,

nak tanye berkesan betul ke produk tu?

JOM SHOPPING!!