..dia selalu ada..

salam..
disebabkan masalah yang tak dapat dielakkan..maka anda yang membaca blog saye ini..jangan gosok2 mata anda..memang tiada gambar dlm entry ini..sehinggalah kepada suatu keadaan yang saye pon tatau bile..mungkin bile balik Changlun nanti dah ok..tapi kalau x ok?haaa???janganla gitu..x syok rasenye bile ade ntry tapi x bergambar..serupa makan nasi tak berlauk..seperti ini bukan blog isteri en zahir plak bile tak bergambar..

ohh..ok..k..kembali kepada tajuk..
baru-baru ni..saya ditimpa masalah BESAR..sangat membebankan..bisa senget bahu menanggungnye..
kebetulan pada hari yang sama..en zahir tiba diport Bintulu..
selalu sangat kalu dimana-mana port..mase tu la en zahir kene duty..haiahhh..
disebabkan masalah besar itu..saye perlukan die..ketika air mate dh turun mencurah2..
x bole nak kol die kt opis..sebab saye tau mase tu emosi memang tak boleh kontrol..malu kat orang lain je nanti..terus saye ke tempat parking..masuk dlm kete..start enjin..on air cond..konon biar sejuk nak bercerita dengan en zahir..tapi..sebaik saje en zahir menjawab panggilan saye..teruuuusss..menangis tersedu2..xboleh kontrol..dan semestinye saye tau en zahir yang jauh beribu batu itu mesti panik..belum pernah dlm sejarah wife die jadi gitu..namun..tekaan saye MELESET..lelaki itu dengan tenangnye suruh saye jgn menangis..tanye ape masalah wife die ni..dan masih lagi dengan rasa TENANG dan nada suara yang sangat menenangkan hati ini..walaupon saye tau..khabar yang saye sampaikan itu bisa membuatkan jantung die berdegup kencang..
inilah antara cabaran menjadi isteri orang kapal..ade masalah kene setel sendiri..cuma sangat bersyukur..di saat saye sangat perlukan die..die sentiasa ada..walaupun untuk mendengar cuma..kata2 die membuatkan saye boleh berfikir secara waras..membuatkan rasa die dekat dengan diri ini walaupon hakikatnye sangatla jauhhh..
ketika entry ini ditaip..masalah saye dalam proses untuk diselesaikan..tak tau samada akan semakin baik atau semakin teruk..ape2pon moga saye sentiasa bersabar dengan dugaan ini..dan sangat bersyukur kerana menjadi isteri kepada seorang lelaki bernama Md Zahir b Samah..

ochshhh..entry dah macam cerpen..
~doakan segalanye baik2 saje untuk saye..dan moga kalian juga begitu..~

6 tukang conteng sambilan:

Ena Mazly said...

semoga segala urusan dipermudahkan buat ikin... insyaallah...

noradzlina.kamdani said...

sabo yek cekin...semoga dipermudahkan masalah yg cekin hadapi

Ummi said...

mekasih k.ena..mekasih k.lin..

ZuRaNaI said...

kak ekin,,
smoge kak ekin trus tabah n segalanye dipermudahkn..

Ummi said...

mekasih utk zura juge..

princesscastello said...

takotnyer nak kawen..
tetibe jerk..
hehe =)
saje nak bg cikgu happy..
take care girl..
cewaaaaahhhh mcm anak daree..
hiksss..
dah mak dara...
may ALLAH bless u..

JOM SHOPPING!!